· 

Grove porën

Grove poriën ervaren mensen vaak als storend. Hoe ontstaan deze en hoe kan je ze verfijnen? Je leest het in dit Blog artikel!

 

 

Wat zijn poriën?
Poriën zijn de afvoergangen van de talgklieren en zweetklieren in de huid. Over het algemeen zijn de uitgangen van de zweetklieren heel klein. De uitgangen van de talgklieren zijn vaak wat groter waardoor de uitgang open blijft staan. Dit noemen we grove poriën. Via deze openingen in de huid wordt talg en zweet naar buiten toe afgevoerd. Dit vormt samen de beschermlaag (zuurmantel) van de huid.

De porie heeft een smalle gang welke van binnenuit wijder uitloopt naar de oppervlakte van de huid. Dit verklaart waarom de structuur van de porie wat grover kan zijn. Hoe dikker de hoornlaag (de buitenste dode huidcellenlaag) hoe grover de poriën zijn.


Wat kun je er zelf aan doen?
Zoals hierboven omschreven, lijkt de porie grover naarmate de laag aan dode huidcellen dikker is. Om grove poriën te verfijnen is het belangrijk om regelmatig de dode huidcellen te verwijderen . Dit kan met een scrub of peeling.

Er zijn veel verschillende scrubs en peelings te koop. Daarom is het belangrijk om je te laten adviseren. Een specialist kan je vertellen wat het beste bij jouw huid past en welke frequentie nodig is. Pas dan kan je optimaal resultaat krijgen met producten voor thuisgebruik zonder de huid te beschadigen.

Wanneer de bovenste laag van de huid verdund wordt, dan wordt de laag verwijderd waar zich het wijdste gedeelte van de poriën bevindt. Daardoor lijken de poriën fijner van structuur. De poriën kunnen zelf niet verkleind worden, de peeling geeft dit effect door de bovenste laag van de huid te verdunnen. Daarom is het belangrijk om dit volgens het advies van de huidspecialist wekelijks te herhalen. Wanneer je consequent de huid scrubt of peelt, merk je na een aantal weken dat de huid fijner van structuur wordt. Daarnaast voorkom je ook meteen onzuiverheden in de huid zoals mee-eters en gerstekorrels.

Behandelingen tegen grove poriën
Naast de scrub/peeling voor thuis kan je kiezen voor een behandeling om de porie structuur in de huid te verfijnen. Daarbij zijn er verschillende opties:

 

Microneedling
Door middel van ultra dunne naaldjes worden er microperforaties in de huid gemaakt. Het lichaam beschouwt deze vrijwel onzichtbare microperforaties als een huidbeschadiging en het natuurlijke herstelmechanisme van de huid treedt in werking. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine door de huid zelf geactiveerd. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld. Bovendien worden werkzame stoffen in de vorm van subjectables in de huid aangebracht, waarmee een zeer specifieke en gerichte behandeling wordt uitgevoerd. Dankzij het herstel van de huid worden poriën zichtbaar verfijnd.

>> Klik hier voor meer informatie over deze behandeling

PCA Skin behandeling
De behandelingen van PCA Skin hebben een diepe werking in de huid. Anders dan reguliere behandelingen werken zij in de huid van zowel binnenuit als buitenaf. Om de huid te kunnen verbeteren dient de celdeling van de huid geactiveerd te worden. Dit kan alleen in de levende cel laag. Dit is de binnenste laag van de opperhuid (bovenste laag). Omdat de peeling behandelingen van binnenuit werken, zie je het resultaat na 4 weken. De huid wordt per week zichtbaar fijner van structuur.

 

>> Klik hier voor meer informatie over deze behandeling

 

Producten voor het verfijnen van de grove poriën

Reactie schrijven

Commentaren: 0