Couperose behandeling in leek

Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gezicht. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

 

 

Hoe het ontstaat
Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Wie krijgt het?
Vooral mensen van Noord-West Europese oorsprong met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.

Camouflage
Natuurlijk is het mogelijk de couperose te camoufleren met gebruikelijke cosmetica zoals foundation. Maar ook is het mogelijk om met speciale crème de couperose te camoufleren: de kleur van deze crème 'neutraliseert' de rode kleur van de huid.

Behandeling van Couperose

D.m.v. thermocoagulatie behandelen wij de bloedvaatjes in de huid. Door warmte die vrijkomt coaguleert het bloedvaatje. Dit wil zeggen: De eiwitten in het bloedvaatje stollen waardoor de bloedtoevoer stopt. Het bloedvaatje kleurt niet meer rood op en wordt daardoor onzichtbaar. Na de behandeling is de huid wat rood. Dit verkoelen wij met een kalmerende crème. Het effect is al snel zichtbaar. Bij couperose adviseren wij zo'n 3-4 behandelingen. Omdat er veel kleine adertjes zijn kijken we per behandeling of het resultaat naar wens is.

 

Behandeling à 15 minuten* € 30,-
 Inclusief intake gesprek  
Daarna per minuut € 1,50

* Bij couperose zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Heb je nog vragen over couperose? We helpen je graag met het begeleiden naar een mooie huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel ons op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij een vaste klant? >> Klik hier en log in om online een afspraak te maken.