· 

De beste producten voor je huid in de herfst

 

Elke seizoensverandering heeft invloed op de huid. Het klimaat verandert en de huid past zich hierop aan. De temperatuur wordt lager en de luchtvochtigheid stijgt. Het aanpassen van de huid op het veranderde klimaat kost de huid veel energie. Daarbij verliest de huid veel vocht. In dit artikel lees je meer over de huid in dit seizoen en welke producten de huid het beste ondersteunen en verzorgen.

 

 

Huidconditie

Naast het huidtype (droog/normaal/vet) spreken we ook van een conditie van de huid. Dit is hetgeen waar we invloed op hebben in het verzorgen en verbeteren van de huid. In de huidconditie kijken we naar de volgende aspecten:
- Vochtgehalte
- Elasticiteit
- Afschilfering
- Pigment

Voor een optimaal advies kan je het beste een huidspecialist bezoeken. De specialist bekijkt de huid nauwkeurig en geeft een passend advies.

 

Welke producten kan ik het beste in de herfst gebruiken?

Mijn favoriete producten als huidspecialist heb ik voor jou op een rij gezet. Deze producten ondersteunen de weerstand van de huid. Dit voorkomt onder andere vochtverlies en uitdroging van de huid.

 

Reiniging

In elke verzorgingsroutine is een reiniging onmisbaar. Kies voor een vol product die de huideigen beschermingslaag niet aantast. Deze producten zijn zeer geschikt voor in de herfst:

 

Peeling

Een peeling verwijdert de overtollige huidcellen, stimuleert het vernieuwen van de huid en verbetert de opname van werkstoffen uit de producten. In de herfst geef ik de voorkeur aan producten met zuren en/of enzymen. Deze producten lossen de overtollige huidcellen op zonder schuring. Deze producten werken op basis van zuren en/of enzymen:

 

Serum

Omdat de huid een goede ondersteuning kan gebruiken adviseer ik altijd om een serum te gebruiken in je dagelijkse verzorgingsroutine. Dankzij de structuur van het product kan het makkelijker opgenomen worden door de huid. Deze serums ondersteunen de huid optimaal in de herfst:

 

Crème

Gebruik in de herfst een vollere variant dan in de zomer. De huid wordt in de herfst droger en verliest vocht. Een vollere crème geeft meer comfort aan de huid, herstelt de beschermingslaag en hydrateert. Deze crèmes voeden de huid optimaal in de herfst:


Voedend masker voor de huid

Wil je jouw huid optimaal verzorgen? Gebruik dan 1-2 keer per week een voedend masker. De huid wordt in alle tekorten aangevuld en krijgt haar gezonde glans weer terug. Vooral als je geen tijd hebt om langs de huidspecialist te gaan biedt het masker een uitkomst. Deze maskers geven jouw huid een flinke boost in de herfst:

 

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0