· 

Beter voorkomen dan niet genezen

 

Bijna iedereen vind het fijn om van de zon te genieten of wil graag een beetje bruin worden. Maar als u zich niet insmeert met zonnecrème of de tijd vergeet, dan is de kans groot dat de huid verbrand. Dat kan iedereen overkomen. Zonnebrand uit zich in eerste instantie met roodheid en pijn. Latere symptomen zijn schilferen, jeuk, vervellen en in de erge gevallen: blaarvorming. Hoe kan u het beste omgaan met de verbrande huid?

 

 

Behandeling zonnebrand
Je kan  de zonverbrande huid in eerste instantie het beste behandelen door te koelen en kalmeren. Stel de huid niet meer bloot aan de zon, laat de huid afkoelen en/of behandel met After sun producten met kalmerende bestanddelen. In het instituut hebben we een speciale kalmerende behandeling: Kies voor de verbrande huid geen olierijke producten als vette crèmes; deze sluiten de huid af waardoor overtollige warmte niet afgevoerd kan worden. Producten op waterbasis zijn een goed alternatief. Deze werken namelijk verkoelend.

Wij verwijzen je naar de huisarts als een groot deel van de huid door de zonverbranding gezwollen is, bij uitgebreide brandblaren en als je je ziek voelt. (koude rillingen, koorts, braken, misselijkheid, hoofdpijn of hartkloppingen)

Beter voorkomen dan niet genezen
Vanzelfsprekend geldt dat een verbrande huid beter voorkomen kan worden dan (niet) genezen. In de eerste plaats omdat een verbrande huid vervelend is, maar daarnaast zeker ook omdat zonschade de kans op huidkanker (melanoom) aanzienlijk vergroot.

Advies
Gebruik in de zonnige maanden een dagcrème met SPF en een anti zonnebrandcrème als bodylotion. Zo weet je zeker dat je goed beschermd de zon ingaat. Want als je op de fiets naar het werk gaat, of in de pauze een wandeling maakt denk je er niet aan om je nog even in te smeren. Ben je onverwacht toch buiten? Dan zijn de Second Skin Crush of Brush on block fantastische producten. De Second Skin Crush is een minerale poeder foundation met SPF40+++. Deze camoufleert oneffenheden en kan je makkelijk bjpoederen. Deze Brush on Block met met SPF30 kan je over de make-up aanbrengen en werkt bovendien matterend. Bij poederen en de huid beschermen in één! Mijn twee grote favorieten!

 

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0