De Huid · 13. september 2019
Een goed evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën op de huid is belangrijk. Dit zorgt voor de bescherming van de huid tegen schadelijke indringers. In dit artikel lees je meer over de huidflora.

De Zon · 13. juni 2019
Er is een alarmerende toename van de snelheid van huidkanker. Veel consumenten denken dat producten met een hoge SPF-factor veilig genoeg zijn en de huid “bulletproof” maakt voor alle schade van de zon. Deze 10 tips geven meer inzicht in hoe het zit met de bescherming van je huid.

Ingrediënten · 06. mei 2019
Zink is een onmisbaar mineraal voor het lichaam en met name voor de huid. In dit artikel vertel ik je meer over dit mineraal en wat het doet voor de huid.

De Zon · 12. april 2019
De lente is begonnen en de zon komt vaker tevoorschijn. Tijd om over een goede zonnecrème na te gaan denken! Ondanks dat de zon heel goed voor de huid kan zijn, heeft het ook veel schadelijke effecten op de huid. Hoe kies je een goede zonnecrème uit en waar dien je op te letten? Je leest het in dit artikel.

Ingrediënten · 25. maart 2019
Vitamine B is een van de essentiële ingrediënten voor de huid. Het werkt hydraterend, ontstekingsremmend en vermindert droogtelijntjes. In dit artikel lees je alles over deze belangrijke vitamine en wat het doet voor de huid.

Ingrediënten · 04. maart 2019
Vitamine A ofwel retinol is een belangrijke vitamine voor de groei en een gezonde huid, haar en nagels. Daarnaast is het een essentiële vitamine voor een goede werking van de ogen en het afweersysteem. In dit artikel lees je meer over Vitamine A en de werking ervan.

Huidproblemen · 18. februari 2019
De pigmentatie in elke huid is anders. De een heeft een hele lichte huid, de ander een hele donkere. Geen enkele huid heeft dezelfde teint. De donkere kant van pigment noemen we hyperpigmentatie. Een cosmetisch probleem waar veel mensen zich aan storen. In dit artikel leg ik je meer uit over de pigmentatie in de huid, waar hyperpigmentatie vandaan komt en wat je eraan kan doen.

Huidproblemen · 04. februari 2019
Er zijn veel voedingsmiddelen die eczeem kunnen verergeren en zelfs veroorzaken. In dit artikel vind je voedingsadviezen bij eczeem.

Huidproblemen · 07. januari 2019
Wanneer je last hebt van een droge huid is er een verhoogde kans op eczeem. Dit komt omdat de weerstand en de beschermlaag van de huid minder intact zijn. Vaak is eczeem naast verkeerde voeding ook genetisch bepaald. Daarnaast kunnen stress en medicatie eczeem verergeren.

Huidproblemen · 03. december 2018
Eczeem komt veel voor onder de huidziektes. Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Dit geeft vaak een extreme jeuk, rode verkleuring en een schilferige huid. In dit artikel vertellen we je meer over eczeem en geven we tips om de huid zo rustig mogelijk te houden.

Meer weergeven