De Zon

Beschermt SPF voldoende tegen de zon?
De Zon · 11. juli 2021
Het is verbazingwekkend dat de consument sterk gefocust is op de SPF-factor in antizonnebrandcrème. Een SPF is slechts de helft van de oplossing voor bescherming tegen de UV-straling van de zon. De SPF meet alleen de brandende stralen of UVB-stralen. Een SPF-factor is alleen een indicatie die aangeeft hoe lang je in de zon kunt blijven zonder rood te worden. In dit artikel vertel ik je meer over antizonnebrand producten.

Wat is een goede zonnecrème?
De Zon · 31. mei 2020
De lente is begonnen en de zon komt vaker tevoorschijn. Tijd om over een goede zonnecrème na te gaan denken! Ondanks dat de zon heel goed voor de huid kan zijn, heeft het ook veel schadelijke effecten op de huid. Hoe kies je een goede zonnecrème uit en waar dien je op te letten? Je leest het in dit artikel.

De Zon · 13. juni 2019
Er is een alarmerende toename van de snelheid van huidkanker. Veel consumenten denken dat producten met een hoge SPF-factor veilig genoeg zijn en de huid “bulletproof” maakt voor alle schade van de zon. Deze 10 tips geven meer inzicht in hoe het zit met de bescherming van je huid.

De Zon · 03. september 2018
Kun je met een anti-zonnebrandcrème ook veel langer in de zon? En waarom moet je om de twee uur bijsmeren? Wat betekent een SPF? Deze dingen moet je weten over een anti-zonnebrandcrème:

De Zon · 05. maart 2018
De zonnestralen in het voorjaar lijken altijd heel onschuldig. De jassen gaan weer uit en we gaan in de zon zitten. Maar kan je ook verbranden in deze heerlijke lente zon? Je leest het in dit artikel.

De Zon · 18. mei 2015
Wist je dat 33 miljoen mensen in Europa last heeft van zonneallergie? Ze noemen het ook wel 'Mallorca' acne. Bij zonneallergie heb je kleine rode bultjes die bijten en/of jeuken.

De Zon · 20. april 2015
Bijna iedereen vind het fijn om van de zon te genieten of wil graag mooi bruin worden. Maar als u zich niet insmeert met zonnebrandcrème of de tijd vergeet, dan is de kans groot dat de huid verbrand. En dat heeft nare gevolgen.

De Zon · 06. april 2015
Veel mensen gaan regelmatig onder de zonnebank. De een doet het voor een mooie bruine teint, de ander doet het voor de ontspanning. Wat is de invloed van de zonnebank op de huid? In dit artikel vertel ik je meer over de werking van de zonnebank.

De Zon · 16. maart 2015
De zon heeft veel positieve effecten op het menselijk lichaam. Echter geldt bij de zon wel: Geniet met mate. De zon heeft ook schadelijke effecten op de huid. In dit artikel lees je over de gevaren van de zon.