Syringomen behandeling in Leek

 

Wat zijn syringomen?
Syringomen zijn goedaardige tumoren uitgaande van de afvoergangetjes van zweetkliertjes in de huid. Deze oneffenheden worden vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen. Meestal ontstaan ze rond de puberteit.

Hoe ontstaan syringomen?
Waarom de ene persoon syringomen krijgen en de andere niet is onbekend. Omdat de aandoening vaak rondom de puberteit ontstaat en meestal bij vrouwen optreedt is in het verleden gedacht aan hormonale factoren. Deze theorie is tot nu toe nog onvoldoende hard gemaakt. Syringomen kunnen in de familie voorkomen.

Hoe zien syringomen eruit?
Syringomen zijn ronde tot ovale huidkleurige of doorzichtige kleine bultjes (maximaal enkele millimeters groot) op en rondom de oogleden. Deze huidtumortjes worden soms ook gezien in de oksels, rondom de navel, op de hals en de borst en in de schaamstreek (bij vrouwen op de grote schaamlippen). Gelijksoortige afwijkingen kunnen rond de puberteit vrij plotseling in grote aantallen optreden aan de voorzijde van de romp. Men spreekt dan van “eruptieve syringomen”. De bultjes geven doorgaans geen klachten, zoals jeuk en pijn, maar zijn voor sommigen wel cosmetisch storend.

 

 

Hoe wordt de diagnose van syringomen gesteld?
Meestal wordt er bij twijfel aangeraden om een huidbiopsie af te laten nemen omdat de afwijking kan lijken op andere tumoren.


Wat is de behandeling van syringomen?
Bij Huidstudio Leek kan je syringomen laten verwijderen d.m.v. elektrocoagulatie. Daarbij wordt de syringomen aangestipt met een warme naald op de huid. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om de syringomen te verwijderen.

Ondanks een geslaagde behandel procedure kunnen de huidoneffenheden weer terugkomen.

Wat kan je zelf doen aan syringomen?
Er bestaan geen maatregelen die je kunt nemen om het ontstaan dan wel het beloop van deze huidoneffenheden beïnvloeden. Make-up aanbrengen mag altijd.

Gaan syringomen vanzelf weg?
Syringomen zullen nooit spontaan verdwijnen maar zullen altijd goedaardig blijven. Er is nog nooit een huidkanker uit ontstaan.

 

Prijzen  
 Behandeling tot 15 min.

€ 32,50

Inclusief intake
 
Daarna per minuut € 1,50

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij een vaste klant? >> Klik hier en log in om online een afspraak te maken.