Rosacea behandeling in Leek - Groningen - Drenthe - Friesland

 

Rosacea herken je aan de  roodheid in de huid, langdurig blozen, verwijde bloedvaten (couperose) en bultjes (papels) en pukkeltjes (pustels). Vaak heeft de helft van deze huidaandoening ook last van oog klachten zoals droge ogen maar ook vaak oogontstekingen. Dit oog probleem wordt ook vaak beschreven als continue een zandkorrel in het oog. Verder kan de huid heftig reageren op bepaalde dingen waarbij de huid heftig kan prikken, branden, jeuken en erg droog aan voelt.Uiteindelijk kan de huid verdikken, hierdoor kan er vocht onder de huid ontstaan wat men oedeem noemt. Dit zie je vooral veel gebeuren bij mannen.

 

 

Oorzaak

Wat de oorzaak is van rosacea is nog steeds onbekend. Wel kan rosacea beïnvloed worden door uitwendige factoren zoals warmte, voeding, geneesmiddelen, zon en het gebruik van cosmetica. Vooral corticosteroïden (hormoonzalven) doen niet veel goeds voor een rosacea huid. Vaak bevind de bacterie 'staphylococcus aureus' zich op een huid met rosacea. Externe factoren zoals roken, alcohol gebruik, temperatuurverschillen, stress, emoties, gekruid eten en veel blootstelling aan de zon kunnen rosacea verergeren.

 

Verschillende stadia
Rosacea kan zich in verschillende stadia bevinden. Bij stadium 1 komen de erg blozende wangen die soms uren aanhouden. Door bepaalde invloeden van buitenaf kan je een prikkend gevoel ervaren. Als je dicht op de huid kijkt zie je vaak dunne bloedvaten (teleangiectasieen). Stadium 2 is al wat heftiger. Er zijn meer papels en pustels. Ook poriën worden beter zichtbaar en er ontstaat duidelijke couperose in de huid. Soms kan er een heftige zwelling/ontsteking optreden in de huid. Stadium 3 heeft nog grotere pustels en je ziet echt rode schijven op de huid. De huid wordt ruwer en de gezichtscontouren worden minder duidelijk. Dit kan zelfs zo ver gaan tot een verdikking van de neus.

Huidstudio Leek is gespecialiseerd in het behandelen van rosacea. Na een uitgebreid intake gesprek wordt er een behandelplan en productadvies opgesteld. Deze dien je op te volgen voor het beste resultaat.

Rosacea huidbehandeling v.a. 82,50
 
Consult   30,-
Tijdens een consult bespreken we alle mogelijke oorzaken van acne. Met een huidanalyse en een grondig intake gesprek maken wij een behandelplan en product advies op maat voor een optimaal resultaat.  Indien je een behandeling boekt wordt dit bedrag met de behandeling verrekend.

 

* Acne rosacea - resultaat na 6 maanden

Heb je nog vragen over rosacea? We helpen je graag met het begeleiden naar een gezonde huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel ons op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij een vaste klant? >> Klik hier en log in om online een afspraak te maken.