· 

Glycolzuur

 

Inmiddels is het bewezen dat zuren een zeer goed effect geven op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. Het maakt de huid egaler en gladder. In dit artikel leg ik je meer uit over het (peeling)zuur: Glycolzuur.

 

 

Afkomst
Fruitzuren zijn zuren die over het algemeen afkomstig zijn uit fruit. Zo heb je zuren die afkomstig zijn uit citroenzuur, amandelzuur, melkzuur, appelzuur of bijvoorbeeld wijnzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven.

 

Werking
Glycolzuur of fruitzuur in de puurste vorm heeft een peelend effect op de huid. Glycolzuur zakt tot de epidermis, een laag waar voornamelijk alle dode huidcellen zich bevinden. De cement-laag van deze dode huidcellen wordt opgelost en de dode huidcellen komen los te liggen van de huid.Hierdoor vind er een afschilfering plaats en de huid word direct wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Glycolzuur is een van de fruitzuren met de kleinste moleculen en penetreert daarom het diepst en met gemak in de huid. Grove poriën en huidverkleuringen worden minder zichtbaar. De huid wordt elastischer en is beter in staat zijn eigen vocht vast te houden. Glycolzuur werkt ook ontstekingsremmend doordat het een antioxidante werking heeft.

 

Voor welke huid?
- Een onzuivere huid
- Een vochtarme huid

- Een acne huid

- Grove porïen

- Opervlakkige pigmentvlekken, pigmentverstotingen of pigmentonregelmatigheden

- Rimpels

- Een matte, doffe en vale teint

- Een rijpe huid

 

Resultaat
Glycolzuur wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd word. Grove poriën en huidskleur verschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Kortom een oppepper voor uw huid!

 

Onze producten en behandelingen met glycolzuur
Een peeling met glycolzuur kan het beste in kuur verband gedaan worden om het meest optimale resultaat te behalen. Tijdens een kuur dien je  een sunblock te gebruiken op de behandelde huid om deze te beschermen tegen zonschade. Roken vertraagd het genezingsproces. Je komt niet in aanmerking voor deze peeling als je zwanger bent, borstvoeding geeft of Roaccutane gebruikt.


Producten met glycolzuur in de webshop:

 

Wil jij meer weten over de huid? >> Lees dan mijn huidartikelen in mijn Blog via deze link

 

Vind jij mijn huidartikelen waardevol? Dan zou ik het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden! Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0