top of page

Medische Camouflage

Medische camouflage is een gespecialiseerde vorm van cosmetische make-up die wordt gebruikt om huidafwijkingen te verbergen en de natuurlijke uitstraling van de huid te herstellen. Deze techniek wordt vaak toegepast bij mensen die te maken hebben met huidaandoeningen zoals vitiligo, littekens, brandwonden, rosacea, wijnvlekken, en andere pigmentstoornissen. Het doel van medische camouflage is om het zelfvertrouwen en de kwaliteit van het leven van de cliënten te verbeteren door hen een uiterlijk te geven dat hen meer op hun gemak stelt in sociale situaties.


Wat is Medische Camouflage?
Bij medische camouflage wordt er gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde crèmes en poeders met pigmenten die zijn geformuleerd om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen water en wrijving. Deze producten zijn anders dan gewone cosmetica omdat ze een hogere concentratie aan pigmenten bevatten, wat zorgt voor een betere dekking. Ze zijn daarnaast hypoallergeen en dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige huiden.


Toepassingsgebieden
De toepassingen van medische camouflage zijn divers en kunnen zowel tijdelijke als permanente huidaandoeningen behandelen. Een aantal veelvoorkomende gebieden zijn:

 

- Littekens: Post-operatieve littekens, acnelittekens, of littekens van trauma kunnen effectief worden verborgen.
- Pigmentstoornissen: Condities zoals vitiligo, melasma, en hyperpigmentatie kunnen worden gecamoufleerd om de huid een egale toon te geven.
- Vaatproblemen: Wijnvlekken en andere vaatgerelateerde huidaandoeningen kunnen worden bedekt.
- Tatoeages: Ongewenste tatoeages kunnen tijdelijk worden verborgen.

Voordelen van Medische Camouflage
Medische camouflage biedt vele voordelen die verder gaan dan het verbergen van huidafwijkingen.

 

Enkele belangrijke voordelen van Medische Camouflage zijn:
-Verbeterd Zelfvertrouwen: Veel patiënten voelen zich zekerder en comfortabeler in sociale en professionele omgevingen.
-Non-invasief: In tegenstelling tot sommige medische behandelingen of operaties, is medische camouflage een niet-invasieve methode die geen hersteltijd vereist.
-Direct Resultaat: Het effect is onmiddellijk zichtbaar, wat direct positieve psychologische effecten kan hebben.
-Aanpasbaar: De techniek kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt, ongeacht de grootte of kleur van de huidaandoening.

Professionele Begeleiding
Het aanbrengen van medische camouflage vereist vaak begeleiding van een getrainde specialist. Je wordt geholpen bij het kiezen van de juiste producten en kleuren en leert hoe je de camouflage correct kunnen aanbrengen voor het beste resultaat.


Medische camouflage is een waardevolle techniek om huidafwijkingen te camoufleren en je zelfvertrouwen te vergroten. Door het gebruik van speciaal ontworpen producten en professionele begeleiding, kun je een natuurlijke en egale huidskleur bereiken die helpt je beter te voelen in het dagelijks leven. De groeiende beschikbaarheid en acceptatie van medische camouflage maken het een toegankelijke optie voor velen die hun huidproblemen willen aanpakken zonder invasieve ingrepen.

Vergoeding door zorgverzekeraars
Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van medische camouflage. Bekijk hiervoor jouw polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden jouw behandelaar dient te voldoen. >> Op deze pagina vind je de zorgverzekeraars die de behandeling voor medische camouflage vergoeden, mits je aanvullend verzekerd bent.

Wil jij een afspraak maken voor medische camouflage bij Huidstudio Leek? Dan kan je telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 06-51903873.

bottom of page