Microdermabrasie Behandeling

 

Microdermabrasie is een van de meest geboekte behandelingen in Nederland omdat het direct na 1 behandeling een prachtig resultaat geeft. Deze behandeling kan je eenmalig ondergaan om de huid een flinke oppepper te geven. In kuurverband geeft de Microdermabrasie het beste en mooiste resultaat. De huid wordt geactiveerd om te vernieuwen, de structuur van de huid wordt verfijnd en geeft een frisroze kleur.

Microdermabrasie peeling behandeling huidverjonging anti aging botox fillers inspuiting ri

 

Wat is Microdermabrasie?
Microdermabrasie is een intensieve scrub met een machine om de huid te polijsten. Dankzij de vacuüm zuigkracht van het apparaat om de micro-kristallen op en van de huid te spuiten wordt meteen ook de doorbloeding geactiveerd. Deze kristallen zijn gemaakt van een aluminium oxide en beschadigen de huid niet. Per huid wordt er gekeken of deze behandeling het meest optimale resultaat geeft en hoe intensief de huid gepeeld kan worden.

 

Wat doet Microdermabrasie?
Met de Microdermabrasie wordt er op de opperhuid gewerkt, dit is de bovenste laag van de huid. Met deze behandeling worden de dode huidcellen verwijdert waardoor de huid de producten en werkstoffen beter op kan nemen. Naast deze mechanisch peeling wordt de doorbloeding in de huid geactiveerd, worden poriën verfijnt, pigmentvlekken en rimpels worden zachter en de huid krijgt een prachtige glans.

 

Waar is Microdermabrasie geschikt voor?
Microdermabrasie is een behandeling die voor veel verschillende wensen in te zetten is, waaronder:
- Vermoeide/futloze huid

- Fijne lijnen en rimpels
- Huidveroudering
- Acne littekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie (rode vlekjes die ontstaan zijn na de acne)

- Oppervlakkige pigmentvlekken
- Zonschade
- Een grauwe/Vale (rokers)huid
- Grove poriën/huidstructuur

- Onzuiverheden

 

Hoeveel Microdermabrasie behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw huid is afhankelijk van verschillende factoren:

- (Huid) Leeftijd

- Huiddikte
- Huidtype

- Huid conditie

- Huidskleur

Gemiddeld adviseren we 6-10 behandelingen als kuur van 1x in de 4 weken. Vervolgens kom je eens in de 4-6 weken om het resultaat te behouden. Een kuur geeft altijd de beste resultaten.

 

Is een Microdermabrasie behandeling pijnlijk?
Nee, de behandeling is niet pijnlijk omdat de behandeling op jouw huid wordt afgesteld. Je voelt de kristallen over de huid glijden, vaak ervaren klaten deze behandeling als zeer prettig en ontspannend.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

De huid kan na de behandeling wat roodgekleurd zijn. Dit is vaak kort van duur en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding in de huid geactiveerd wordt tijdens deze behandeling.

 

Nazorg

De oude dode huidcellenlaag van de huid is verwijderd en is daardoor optimaal in staat om werkstoffen op te nemen. Voor de eerste behandeling aan wordt het behandelplan en productgebruik besproken. Je krijgt een productadvies en deze dien je op te volgen voor het beste resultaat.

Verder dien je de volgende adviezen op te volgen:

- Vermijdt de zon en zonnebank tot 4 weken na de behandeling
- 1 week niet zwemmen in chloorwater

- Gebruik enkel een medische foundation zoals Oxygenetix foundation & Lycogel camouflage of minerale make-up tot 3 dagen na de behandeling. Deze verstoppen de huid niet en hebben een kalmerend en verzorgende werking.


Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?
Omdat Microdermabrasie een intensieve behandeling is kan deze niet uitgevoerd worden bij:
- Eczeem
- Psoriasis
- Veelal actieve ontstekingen
- Herpes virus (o.a.koortslip en krentenbaard)
- Zonverbranding
-  Het gebruik van Vitamine A medicatie in de afgelopen 9 maanden (Isotretinoine, Roaccutane)
- Rosacea
- Huidkanker
- Actieve acne
- Actinische keratose

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden met Microdermabrasie. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over Microdermabrasie? We helpen je graag met het begeleiden naar een gezonde huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken: