Microneedling Behandeling in Leek - Groningen - Drenthe - Friesland

 

Een behandeling voor natuurlijke huidverjonging in plaats van een Facelift of Botox!

 

Microneedling wordt gebruikt voor huidverjonging, anti-aging, hydratatie en het herstellen van de huid.

 

Microneedling is een oppervlakkige behandelmethode waarbij er met een pen (met dunne naaldjes), op een gecontroleerde wijze, minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd en wordt de celdeling van de huid geactiveerd. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid zichtbaar verfijnt en de conditie van de huid verbetert (o.a. huidstructuur, soepeler, stevigheid, egaliteit, kleur).

 

 

Welke huidproblemen kunnen worden behandeld?
- (Oppervlakkige) acne littekens
- Littekens van andere aard b.v. na chirurgische ingrepen of brandwonden
- Fijne rimpels en lijntjes
- Milde huidverslapping / zonbeschadigde huid
- Verdikte hoornlaag
- Verwijde poriën / grove huidstructuur

 

Voorzorgsmaatregelen
- 4-6 weken voor, na en tijdens behandeling dient de huid dagelijks beschermt te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnecrème met een zonnefactor van minimaal SPF 30.
- 4 weken voor de behandeling en totdat de huid genezen is, mogen er geen andere producten en/of behandelingen ondergaan worden dan door de specialist voorgeschreven. Het advies dient te worden opgevolgd tot 4 weken na de laatste behandeling.

 

Microneedling start in kuurverband van 4 tot 8 behandelingen met een regelmaat van 1x in de 4 weken. Vervolgens is het advies om de behandeling eens per 4 tot 6 weken bij te houden.

 

Wat kun je verwachten?
Voor de microneedling behandeling aan wordt de huid allereerst grondig gereinigd en gepeeld. Vervolgens wordt er een werkstof concentraat op de huid aangebracht en met de microneedling pen behandeld. De naalden bewerken de huid waardoor er kleine micro-wondjes ontstaan en het proces van het huidherstel activeert. De huid wordt door de behandeling aangezet tot aanmaak van collageen en elastine welke de huid sterker, weerbaarder en egaler van kleur maken.

Microneedling geeft een licht prikkelend tot scherp gevoel maar is heel goed te verdragen. De behandeldiepte kan ingesteld worden van 0,2 mm tot 1 mm en is afhankelijk van het behandelplan en de conditie van de huid.

De behandelde huid sluit zich meteen en voelt wat gevoeliger aan: alsof je in de koude wind hebt gelopen of hebt liggen zonnebaden. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de behandeldiepte kan de huid roodheden, zwelling en overige reacties vertonen. Door de versnelde celdeling kan de huid gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten en de “nieuwe huid” zichtbaar wordt. Om overmatige pigmentvorming te voorkomen dien je vooral de eerste 4 weken na de behandeling de huid goed tegen de zon beschermen met een hoge beschermingsfactor (mimimaal SPF30). Na de behandeling kun je direct de dagelijkse werkzaamheden weer hervatten: de huidreactie valt over het algemeen mee en zal enigszins zichtbaar zijn voor de omgeving. De huid kan na de behandeling gecamoufleerd worden met de medische foundations: Oxygenetix foundation en

Lycogel camouflage.

 

 

Nabehandeling
- De behandelde huid is gevoeliger dan normaal. Na de behandeling kun je de huid evt. koelen met koude washandjes / coldpack met tussenstof.
- Gebruik een zonnecrème met minimaal een SPF 30. Dit dien je  4 - 6 weken voor en na de behandeling en gedurende de behandelkuur te gebruiken.
- Het ontstaan van een warm aanvoelende, rode / roze gespannen en enigszins gezwollen huid 2-3 dagen na de behandeling is normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid droog en schilferend aanvoelen. Bij een diepere behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan. De reactie is afhankelijk van de gekozen behandeldiepte en de individuele reactie van de huid.
- Microneedling geeft weinig bijwerkingen en heeft een korte hersteltijd (1-5 dagen) waardoor infectie, littekenvorming of hyper- of hypopigmentatie niet tot nauwelijks voorkomen.
- Het is belangrijk dat je niet krabt om littekenvorming en hyper en/of hypopigmentatie en overige risico’s te voorkomen.
- Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling. Alleen de Oxygenetix foundation en Lycogel camouflage mogen binnen 24 uur na de Microneedling behandeling gebruikt worden.
- Onderga geen andere behandelingen gedurende 4 weken.
- Vermijd zwembaden, sauna's en stoombaden gedurende 1 week.
- Zorg ervoor dat je de eerste 48 uur niet intensief gaat sporten waarbij je veel gaat zweten.
- Na de behandeling worden producten gebruikt die op jouw huid afgestemd zijn.

Aantal behandelingen
Afhankelijk van de aandoening en de conditie van de huid zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen elke 2 weken nodig. Het optimale resultaat bereik je met een kuur van 4-8 behandelingen Voor bijvoorbeeld oppervlakkige droogtelijntjes zijn er gemiddeld vier behandelingen nodig en hebben acne littekens en dieper gelegen aandoeningen meer behandelingen nodig. De aandoening verbetert maar verdwijnt nooit helemaal. Kortom: de indicatie bepaalt de diepte en het aantal behandelingen.


Resultaat
Na een behandeling in kuurverband zal het effect niet direct zichtbaar zijn. De lange termijneffecten, die diep in de huid plaatsvinden, zullen geleidelijk aan zichtbaar worden. Om het resultaat behouden is het belangrijk om elke 4-6 weken langs te komen voor een onderhoudsbehandeling. Er kan geen 100% garantie gegeven worden m.b.t. het behaalde en/of verwachte resultaat omdat iedere huid uniek is.


Aanvullende behandelmethodes
Microneedling kan heel goed gecombineerd worden met verschillende huidbehandelingen en de huidverbeterende massage. Dit gaat altijd in overleg met de huidspecialist

Vergoedingen zorgverzekeraar
Deze behandelingen worden, afhankelijk van het huidprobleem, vaak (deels) vergoed door de meeste verzekeringsmaatschappijen. De specialistische behandelingen vallen tot nu toe onder de aanvullende verzekering. Een behandeling voor cosmetische doeleinden wordt niet vergoed.  Indien je twijfelt over het wel of niet vergoeden van een bepaalde behandeling, neem dan contact op met jouw verzekeringsmaatschappij.

Consult € 30,-
   
Gezichtsbehandelingen  
Microneedling gezichtsbehandeling € 107,50
   
Gezichts- en decolleté behandelingen  
Microneedling gezichts- en decolleté behandeling € 132,50
 * Bij de eerste behandeling dien je een nabehandelingsset voor thuis aan te schaffen. Bij de opvolgende behandeling krijg je een productadvies voor thuisgebruik. Dit advies dien je op te volgen om het beste resultaat te krijgen.

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij een vaste klant? >> Klik hier en log in om online een afspraak te maken.