top of page

Huidverzorging in de lente

Hello spring! Vanaf vandaag is het weer lente. De dagen worden langer en de zon gaat steeds meer en vaker schijnen. We gaan weer meer naar buiten en dit seizoen heeft invloed op de huid. In dit artikel geven we je tips voor het verzorgen van jouw huid in de lente. 



Gebruik producten die passen bij jouw huidtypeHet klinkt vrij logisch, maar niet iedereen gebruikt producten die bij zijn/haar huidtype passen. Laat je adviseren door een huidspecialist om jouw huid optimaal in conditie te houden.


Normale tot vette huid

In de lente gaat de temperatuur omhoog, waardoor het talg bij de normale tot vette huidtypen (natuurlijke vetlaag van de huid) in de huid vloeibaarder wordt. De huid kan daardoor meer gaan glimmen. Kies voor een luchtige crème die intensief hydrateert en jouw huid een prachtige glans geeft zonder te glimmen.


Klik op onderstaande knop om onze luchtige crèmes/moisturisers te bekijken:




Droge tot normale huid

In de lente wordt de luchtvochtigheid hoger, waardoor de huid iets minder droog en trekkerig aan gaat voelen. Het is belangrijk om de huid goed te blijven voeden en hydrateren om een verzwakte huidbarrière te voorkomen. Kies voor producten die rijk zijn aan lichtgewicht oliën zoals arganolie, bakuchiol en jojobaolie.


Klik op onderstaande knop voor om onze voedende crèmes/moisturisers te bekijken:




Ben jij veel buiten?

Dan kan je kiezen voor een gezichtscrème met een zonbeschermingsfactor. Let wel goed op of deze crème ook een verzorging biedt. Is dit niet het geval, dan kan je een serum gebruiken voor het hydrateren en voeden van de huid. Let ook goed op of de zonnecrème vrij is van synthetisch parfum om pigmentvlekken te voorkomen.


Klik op onderstaande knop om onze dagcrèmes met SPF te bekijken:




Hydrateer de huid van binnenuit

Voldoende water in het lichaam is niet alleen belangrijk om gezond te blijven, het is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Wist je dat je water ook kan eten? Komkommer, wortels en andere rauwkost bevatten veel water. Voeg dit dagelijks toe aan je menu en geniet van een gezonde huid!


Tip

Maak van je kraanwater mineraalwater met dit recept: Meng 1/2 theelepel Keltisch zeezout (te koop bij de natuurwinkel) met 2 liter kraanwater (wanneer je hier misselijk van wordt, dien je de dosering te verdubbelen naar 1 theelepel op 2 liter water). Drink op de nuchtere maag minimaal een half uur voor de maaltijd 1/2 - 1 liter water om het lichaam en de huid te ontgiften en drink de rest verdeeld over de dag.


Ontgift de lever

In de lente gaat de lever ontgiften. Alle opgeslagen gifstoffen worden de komende tijd door de lever uitgescheiden. Veel mensen krijgen hier last van, dit veroorzaakt de bekende voorjaarsmoeheid. Heb je hier last van? Help dan je lichaam te ontgiften door bijvoorbeeld extra (mineraal)water te drinken en/of een groentesapdag in te lassen.


Ontdoe je huid van overtollige huidcellenIn de winter bouwt je huid een extra laag huidcellen op voor extra bescherming. Verwijder deze overtollige cellen door 1-2x per week een peeling/scrub te gebruiken. Zet deze in de badkamer neer en geniet van een moment voor jezelf.


Klik op onderstaande knop om ons peeling assortiment te bekijken:




De huid van het lichaam wordt in de winter vaak schilferig en droog. Vergeet niet om ook je lichaam 1x per week te exfoliëren met bijvoorbeeld de Babor Spa Peeling cream. Gebruik na het douchen altijd een verzorgend product zoals bijvoorbeeld het Synergie Skin B-Juvenate bodylotion met niacinamide (vitamine B3) voor extra hydratatie of een voedende bodycrème met vitaminen zoals de Babor Vitamin ACE Bodycream.


Sunshine in a bottle

Ben je vrij bleek van jezelf? Geef jouw huid een prachtige teint met de natuurlijke tanning producten van Marc Inbane. Deze producten geven jouw huid direct een zongebruinde teint na het aanbrengen en bruinen de huid in 3 uur tijd. Perfect om die witte benen een mooie kleur te geven die perfect passen bij jouw outfit!




Verzorg droge handen

Zijn jouw handen ook zo droog en schraal van al het handen wassen? Gebruik dan deze tips om de huid van je handen te herstellen en verdere uitdroging te voorkomen.


- Gebruik een milde zeep voor je handen. Gebruik een zeep zonder Alcohol denat., Sodium Laureth/Lauryl Sulfaat en vermijd parfum. Deze ingrediënten werken extreem uitdrogend op de huid.


- Kijk kritisch naar desinfectiegels. Zijn deze echt nodig? Alcohol droogt de huid ontzettend uit. Wil jij een desinfecterend product dat huidverbeterend werkt? Bekijk dan eens de Thoclor Labs GF2. Deze spray bevat het lichaamseigen chloormolecuul: HCOL. Deze stof werkt op het immuunsysteem en repareert de huid. Dit product is 100x krachtiger dan het ontsmettingsmiddel bleekmiddel. Het is 100% natuurlijk en huidvriendelijk.


- Gebruik direct na het wassen/desinfecteren een voedende handcrème om de beschermlaag van de huid te herstellen. De cosmeceutische handcrème Hand ResQ van Synergie Skin is zeer geliefd. Zelfs klanten met eczeem hebben binnen een week resultaat. Ook de Recoverbalm is een echte aanrader. Deze crème heeft de structuur van vaseline zonder de verslavende stof paraffine. Je handen zien er binnen no time weer verzorgd uit!


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

bottom of page