top of page

Tips voor huidverzorging in de lente

De lente is volop begonnen. De zon schijnt en alles komt tot leven. We gaan weer lekker naar buiten en genieten van het prachtige weer. Wist je dat door de verandering van het klimaat jouw huid ook verandert? In dit artikel geef ik je tips voor het verzorgen van jouw huid in de lente.

Gebruik producten met een luchtige structuur In de lente en zomer maakt de huid meer talg (natuurlijke vetlaag van de huid) aan. De huid kan onzuiver worden als je dezelfde crème blijft gebruiken. Kies voor een luchtigere variant die intensief hydrateert en jouw huid een prachtige glans geeft. Klik op onderstaande knop voor om deze luchtige crèmes te bekijken:


Gebruik jij graag een crème met spf? Dan kan je kiezen voor een beschermende crème met een zonbeschermingsfactor. Let wel op of deze crème daarnaast een verzorging biedt. Klik op onderstaande knop voor om de dagcrèmes met SPF te bekijken:Hydrateer de huid van binnenuit Voldoende water in je lichaam is niet alleen belangrijk om gezond te blijven. Water is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Wist je dat je water ook kan eten? Komkommer, wortels en andere rauwkost bevat veel water. Voeg dit dagelijks toe aan je maaltijd en geniet van een gezonde huid!

Tip Maak van je kraanwater mineraalwater met dit recept: Meng 1/2 theelepel himalaya zeezout (roze kleur, te koop bij supermarkt) met 2 liter kraanwater. Indien je misselijk wordt dien je de dosering te verdubbelen naar 1 theelepel op 2 liter water. Drink op de nuchtere maag minimaal een half uur voor de maaltijd een 1/2 - 1 liter water om het lichaam en de huid te ontgiften. Ontgift de lever

In de lente gaat de lever ontgiften. Alle opgeslagen gifstoffen worden de komende tijd door de lever uitgescheiden. Sommige mensen krijgen hier last van, dit veroorzaakt de bekende voorjaarsmoeheid. Heb je hier last van? Help dan je lichaam te ontgiften door bijvoorbeeld extra (mineraal)water te drinken en/of een groentesapdag in te lassen.

Ontdoe je huid van overtollige huidcellen In de winter bouwt je huid een extra laag huidcellen op voor extra bescherming. Ontdoe je huid van overtollige cellen door 2x per week een peeling/scrub te gebruiken. Zet deze in de douche neer en geniet van een moment voor jezelf. Klik op onderstaande knop om het peeling assortiment te bekijken:


De huid van het lichaam wordt in de winter vaak schilferig en droog. Vergeet niet om ook je lichaam twee keer per week te exfoliëren met bijvoorbeeld de Babor Spa Peeling cream. Gebruik na het het douchen altijd een verzorgend product zoals bijvoorbeeld het Synergie Skin B-Juvenate bodylotion met niacinamide (vitamine B3) voor extra hydratatie of een voedende bodycrème met vitamines zoals de Babor Vitamin ACE Bodycream. Lente make-up Ben je vrij bleek van jezelf? Geef jouw huid een prachtige glow met de tanning producten van Marc Inbane! Deze producten geven jouw huid een zongebruinde huid in slechts 3 uur tijd!
Verzorg droge handen Zijn jouw handen ook zo droog en schraal van al het handen wassen? Gebruik dan deze tips om de huid van je handen te herstellen en verdere uitdroging te voorkomen. - Gebruik een milde zeep voor je handen. Gebruik een zeep zonder Alcohol, Sodium Laureth/Lauryl Sulfaat en vermijd parfum. Deze ingrediënten werken extreem uitdrogend op de huid. - Kijk kritisch naar desinfectiegels. Zijn deze echt nodig? Alcohol droogt de huid ontzettend uit. Wil jij een desinfecterend product dat huidverbeterend werkt? Bekijk dan eens de Thoclor Labs GF2. Deze spray bevat het lichaamseigen chloormolecuul: HCOL. Deze stof werkt op het immuunsysteem en repareert de huid. Dit product is 100x krachtiger dan het ontsmettingsmiddel bleekmiddel. Het is 100% natuurlijk en huidvriendelijk. >> Bekijk hier de informatieve film van Thoclor Labs. - Gebruik direct na het wassen/desinfecteren een voedende handcrème om de talglaag van de huid te herstellen. De cosmeceutische handcrème Hand ResQ van Synergie Skin is zeer geliefd. Zelfs klanten met eczeem hebben binnen een week resultaat. Ook de Occlusiderm is een echte aanrader. Deze crème heeft de structuur van vaseline zonder de verslavende stof paraffine. Je handen zien er binnen no time weer verzorgd uit!

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

bottom of page