· 

Vitamine C

 

Vitamine C is een antioxidant die er voor zorgt dat je weerstand optimaal word gehouden, vormt en voedt het bindweefsel, verbetert deopname van ijzer en zorgt voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Het voorkomt scheurbuiken en ziekte door virussen. Ons lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken. Daarom is het belangrijk voldoende hiervan binnen te krijgen uit voeding en verzorging voor de huid.

“Wanneer je niet voldoende vitamines hebt en een verkoudheid krijgt en als gevolg daarvan een longontsteking, dan zal de diagnose niet zijn ‘gebrek aan vitamine C’, maar longontsteking” – Albert Szent-Györgyi, arts & Nobelprijswinnaar en ontdekker van vitamine C

 

 

De Huid

Vitamine C: goed voor de gezondheid, maar ook onmisbaar voor de huid. Het is een rijke bron van antioxidanten en beschermt de huid optimaal. De huid wordt beschermd tegen veroudering en schadelijke indringers. Ook stimuleert vitamine C de collageen aanmaak (bindweefsel) en het verheldert pigmentvlekken. Voor acne bied vitamine C ook een uitkomst, het voorkomt onzuiverheden. Vitamine C zorgt ook voor een betere opname van andere mineralen en vitaminen in de huid.
 

Smeren

Belangrijk is dat de vitamine C ingekapseld moet zijn. Het is namelijk extreem gevoelig voor zuurstof en het zou zonde zijn als je de pot crème opent en na de eerste keer gebruiken alle vitamine C verdwenen is!

Babor producten met vitamine C:
Ultimate vitamin C Booster concentrate - Effectief werkstof concentraat met 20% puur vitamine C- derivaat. Stimuleert de collageensynthese, verbetert collageen structuur, verzacht de lijntjes en rimpels, verzacht pigmentvlekjes, beschermt de huid en remt vrije radicalen.

 
Complex C cream - Vitamine C die ingekapseld is door Multivitaspheren vitaminen A&E. Gezichtsverzorgende vitaminecrème die de regeneratie en revitalisatie van de vermoeide huid stimuleert. Met een rijke consistentie. De huid ziet er vitaler en jonger uit en heeft een mooie roze teint.

Detoxifying Vitamin cream met vitamine A,C en E - Retinew A16 activeert, net als retinol, de huidvernieuwingsprocessen en laat de huid er in zijn totaliteit gelijkmatiger uitzien. De vitaminen C en E verbeteren de huideigen bescherming tegen oxidatieve beschadiging en voorkomen de door het milieu veroorzaakte huidveroudering.

Vitamin A-C-E bodycream - anti-aging bodycrème met exclusieve BABOR elsbes-stamcellen-extract. De vitaminen A, C en E ondersteunen de huidregeneratie en beschermen de huid tegen vroegtijdige, door het milieu ontstane huidveroudering. Bovendien bevordert een plantaardig, figuur verfijnend werkstofcomplex de spankracht.

 
Voeding

Vitamine C dien je te halen uit je voeding. De meeste vitamine C vinden we in paprika en niet in sinaasappels zoals veel mensen denken. Ook broccoli, witlof, spruitjes, kiwi’s en aardbeien zijn een rijke bron van vitamine C. Eet dus vooral citrusvruchten, koolsoorten en groene groenten.

 

Let wel op dat je voor biologische groenten en fruit kiest, deze zijn niet bespoten met schadelijke gifstoffen en zijn het rijkst aan vitamines en mineralen.

 

Supplementen

Doordat fruit vaak onrijp geplukt wordt en pas in de laatste fase van de rijping vitamine C gevormd wordt is het erg moeilijk om deze vitaminen volledig via voeding binnen te krijgen. Daarom is het ook raadzaam om vitamine C in supplement vorm in te nemen.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0