top of page

Rode Adertjes (Couperose)

 

Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gezicht. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Couperose behandeling rode adertjes bloedvaatjes huidstudio leek marisa dost huidspecilais

 

Hoe het ontstaat
Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Wie krijgt het?
Vooral mensen van Noord-West Europese oorsprong met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes.

Camouflage
Natuurlijk is het mogelijk de couperose te camoufleren met gebruikelijke cosmetica zoals foundation. Maar ook is het mogelijk om met speciale crème de couperose te camoufleren: de kleur van deze crème 'neutraliseert' de rode kleur van de huid.

Behandeling van Couperose
D.m.v. thermocoagulatie worden de bloedvaatjes in de huid behandeld bij Huidstudio Leek. Door warmte die vrijkomt coaguleert het bloedvaatje. Dit wil zeggen: De eiwitten in het bloedvaatje stollen waardoor de bloedtoevoer stopt. Het bloedvaatje kleurt niet meer rood op en wordt daardoor onzichtbaar. Na de behandeling is de huid wat rood. Dit verkoelen wij met een kalmerende crème. Het effect is al snel zichtbaar. Bij couperose adviseren wij zo'n 3-4 behandelingen. Omdat er veel kleine adertjes zijn kijken we per behandeling of het resultaat naar wens is.

Nabehandeling
De huid die behandeld is, is gevoelig en daarom is het af te raden om de huid de eerste dagen te gaan scrubben. Verzorg de plek met een Aloë Vera gel of de crème die je mee krijgt. Houdt de behandelde huid 48 uur droog en gebruik in deze twee dagen geen verzorgingsproducten op dit deel van de huid. Daarnaast is de behandelde huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm dit met een hoge zonnefactor (SPF50).

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden om oneffenheden te behandelen. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over het behandelen van deze oneffenheden of wil je een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in of bel op 06-51903873.


Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page