top of page
Rosacea Behandeling

Rosacea herken je aan de  roodheid in de huid, langdurig blozen, verwijde bloedvaten (couperose) en bultjes (papels) en pukkeltjes (pustels). Vaak heeft de helft van de mensen met deze huidaandoening ook last van oogklachten zoals droge ogen maar ook vaak oogontstekingen. Dit oogprobleem wordt ook vaak beschreven als continue een zandkorrel in het oog. Verder kan de huid heftig reageren op bepaalde dingen waarbij de huid heftig kan prikken, branden, jeuken en erg droog aan voelt. Uiteindelijk kan de huid verdikken, hierdoor kan er vocht onder de huid ontstaan wat men oedeem noemt. Dit zie je vooral veel gebeuren bij mannen.

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

rosacea.png

 

Oorzaak

Wat de oorzaak is van rosacea is nog steeds onbekend. Wel kan rosacea beïnvloed worden door uitwendige factoren zoals warmte, voeding, geneesmiddelen, zon en het gebruik van cosmetica. Vooral corticosteroïden (hormoonzalven) doen niet veel goeds voor een rosacea huid. Vaak bevind de bacterie 'staphylococcus aureus' zich op een huid met rosacea. Externe factoren zoals roken, alcohol gebruik, temperatuurverschillen, stress, emoties, gekruid eten en veel blootstelling aan de zon kunnen rosacea verergeren.

 

Verschillende stadia
Rosacea kan zich in verschillende stadia bevinden. Bij stadium 1 komen de erg blozende wangen die soms uren aanhouden. Door bepaalde invloeden van buitenaf kan je een prikkend gevoel ervaren. Als je dicht op de huid kijkt zie je vaak dunne bloedvaten (teleangiectasieen). Stadium 2 is al wat heftiger. Er zijn meer papels en pustels. Ook poriën worden beter zichtbaar en er ontstaat duidelijke couperose in de huid. Soms kan er een heftige zwelling/ontsteking optreden in de huid. Stadium 3 heeft nog grotere pustels en je ziet echt rode schijven op de huid. De huid wordt ruwer en de gezichtscontouren worden minder duidelijk. Dit kan zelfs zo ver gaan tot een verdikking van de neus.

Huidstudio Leek is gespecialiseerd in het behandelen van rosacea. Na een uitgebreid intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies opgesteld. Deze dien je op te volgen voor het beste resultaat.

* Acne rosacea - resultaat na 6 maanden

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen. Het is mogelijk om een huidscan te boeken. Tijdens de huidscan krijg je een intakegesprek en een grondige huidanalyse. Je ontvangt informatie, tips en een productadvies om jouw huid optimaal te verbeteren en gezond te houden.

 

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page