top of page
Acne Behandeling

 

Huidstudio Leek is gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen waaronder acne, een veel voorkomend huidprobleem. Omdat deze specialisatie geregistreerd staat bij de ANBOS kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding vanuit het ziekenfonds. Dit kan je eenvoudig nakijken in jouw zorgpolis. Omdat acne veel oorzaken kent is het belangrijk om deze eerst te vinden om het huidprobleem aan te pakken. Na een grondig intakegesprek en huidanalyse wordt er een behandelplan en productadvies opgesteld. Dit dien je op te volgen om tot het meest optimale resultaat te komen. In dit huidartikel vind je meer informatie over acne . >> Klik hier om dit artikel te lezen

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

acne.png

 

Oorzaak
Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklier follikel. Dit kan komen door een verdikte hoornlaag, verhoogde talgproductie en/of de aanwezigheid van de bacterie : 'propionibacterium acnes' op de huid. Bij acne is er vaak een erfelijke aanleg aanwezig. Ook kunnen bepaalde cosmetica, olie- of chloorhoudende producten, geneesmiddelen en druk en wrijving op bepaalde plekken acne veroorzaken.

 

Volgens veel artsen en dermatologen heeft voeding niks te maken met acne. Alhoewel veel mensen met acne wel merken wanneer zij bijvoorbeeld veel melk, varkensvlees of snelle suikers nuttigen, de acne wel erger wordt. Daarom is het aan te raden om goed op je voeding te letten. Hierover lees je meer in het artikel: Voeding bij acne.

 

Acne soorten

Er zijn heel veel verschillende varianten van acne zoals bijvoorbeeld acne vulgaris en acne conglobata. acne bestaat voornamelijk uit meeëters (comedonen), rode pukkels (papels) en pukkels met etter (pustels).

 

Geduld bij acne

Acne heeft veel tijd nodig voordat het uitbehandeld is. Geef een behandeling tegen acne altijd voldoende tijd. Soms duurt het weken/maanden voordat er zichtbaar resultaat is. Het is niet verstandig om van het ene middel of behandelmethode naar het andere over te stappen. Soms kan het zelfs zijn dat in de beginfase de huid eerst verslechtert voordat het verbetert.

 

Hulp

Wacht niet te lang tot je hulp zoekt. Ik raad je aan om voor een Huidscan langs te komen. Samen kunnen we de oplossing zoeken en hierbij begeleid ik je graag. Huidstudio Leek is gespecialiseerd in het behandelen van acne. Er wordt een behandelplan opgesteld om de huid te reinigen en zo snel mogelijk te laten herstellen zonder nare littekens en pigmentvlekken te veroorzaken.

Vergoedingen
Is jouw acne ernstig genoeg, dan kom je in aanmerking voor vergoedingen bij jouw zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij jouw verzekering. De factuur die je ontvangt kan je indienen bij jouw zorgverzekeraar. Deze kan (deels) vergoed worden.

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen. Het is mogelijk om een huidscan te boeken. Tijdens de huidscan krijg je een intakegesprek en een grondige huidanalyse. Je ontvangt informatie, tips en een productadvies om jouw huid optimaal te verbeteren en gezond te houden.

 

 

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page