top of page

Microneedling Behandeling

 

Een behandeling voor natuurlijke huidverjonging in plaats van een Facelift of Botox!

 

Microneedling wordt gebruikt voor huidverjonging, anti-aging, hydratatie en het herstellen van de huid.

 

Microneedling is een oppervlakkige behandelmethode waarbij er met een pen (met dunne naaldjes), op een gecontroleerde wijze, minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd en wordt de celdeling van de huid geactiveerd. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid zichtbaar verfijnt en de conditie van de huid verbetert (o.a. huidstructuur, soepeler, stevigheid, egaliteit, kleur).

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

Microneedling micro needling huidverjonging anti aging botox fillers inspuiting rimpels li

 

Welke huidproblemen kunnen worden behandeld?
- (Oppervlakkige) acnelittekens
- Littekens van andere aard b.v. na chirurgische ingrepen of brandwonden
- Fijne rimpels en lijntjes
- Milde huidverslapping / zonbeschadigde huid
- Verdikte hoornlaag
- Verwijde poriën / grove huidstructuur

 

Voorzorgsmaatregelen
- 4-6 weken voor, na en tijdens behandeling dient de huid dagelijks beschermt te worden tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnecrème met een zonnefactor van minimaal SPF30.
- 4 weken voor de behandeling en totdat de huid genezen is, mogen er geen andere producten en/of behandelingen ondergaan worden dan door de specialist voorgeschreven. Het advies dient te worden opgevolgd tot 4 weken na de laatste behandeling.

 

Microneedling start in kuurverband van 4 tot 8 behandelingen met een regelmaat van 1x in de 4 weken. Vervolgens is het advies om de behandeling eens per 4 tot 6 weken te onderhouden.

 

Wat kun je verwachten?
Voor de microneedling behandeling aan wordt de huid allereerst grondig gereinigd en gepeeld. Vervolgens wordt er een werkstof concentraat op de huid aangebracht en met de microneedling pen behandeld. De naalden bewerken de huid waardoor er kleine micro-wondjes ontstaan en het proces van het huidherstel activeert. De huid wordt door de behandeling aangezet tot aanmaak van collageen en elastine welke de huid sterker, weerbaarder en egaler van kleur maken.

Microneedling geeft een licht prikkelend tot scherp gevoel maar is heel goed te verdragen. De behandeldiepte kan ingesteld worden van 0,2 mm tot 1 mm en is afhankelijk van het behandelplan en de conditie van de huid.

De behandelde huid sluit zich meteen en voelt wat gevoeliger aan: alsof je in de koude wind hebt gelopen of hebt liggen zonnebaden. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de behandeldiepte kan de huid roodheden, zwelling en overige reacties vertonen. Door de versnelde celdeling kan de huid gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten en de “nieuwe huid” zichtbaar wordt. Om overmatige pigmentvorming te voorkomen dien je vooral de eerste 4 weken na de behandeling de huid goed tegen de zon beschermen met een hoge beschermingsfactor (mimimaal SPF30). Na de behandeling kun je direct de dagelijkse werkzaamheden weer hervatten: de huidreactie valt over het algemeen mee en zal enigszins zichtbaar zijn voor de omgeving. De huid kan na de behandeling gecamoufleerd worden met de medische foundations: Oxygenetix foundation en Lycogel camouflage.

 

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden met Microneedling. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over microneedling? We helpen je graag met het begeleiden naar een gezonde huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page