top of page

Huidverzorging voor de lippen

De huid op het lichaam is op elk deel anders. De huid van de handpalmen en voetzolen is bijvoorbeeld veel dikker dan bij de oogleden en lippen. Daarom heeft elk deel van de huid een andere verzorging nodig. In dit artikel vertel ik je meer over verzorging voor de lippen.

De huid van de lippen

De huid van de lippen is een stuk dunner en bevat minder huidlagen dan de rest van de huid. Daardoor zijn de bloedvaten zichtbaarder en zijn de lippen roze/rood van kleur. Daarnaast bevatten de lippen geen talgklieren zoals de rest van je gezichtshuid.


De huid van de lippen droogt sneller uit

Talgklieren produceren natuurlijke vetten, die onderdeel uitmaken van de huidbarrière. De huidbarrière, ook wel de zuurmantel genoemd, is een onzichtbaar laagje bovenop de buitenste huidlaag. Kort gezegd zorgt de huidbarrière ervoor dat wat niet goed is voor de huid buiten blijft en wat goed is (bijvoorbeeld vocht) binnen wordt gehouden. Omdat de huid op de lippen geen talgklieren bevat die huidvet produceren, kunnen je lippen zichzelf minder goed beschermen tegen de effecten van zon, wind en regen. De huid op de lippen droogt sneller uit dan de rest van onze huid. Daardoor worden lippen droog en schraal en ontstaan er droge velletjes of zelfs pijnlijke kloven.


De lippen hydrateren en het vocht vasthouden

De meeste mensen likken meteen hun lippen als ze wat droog aanvoelen. Een instinctieve reactie om zo vocht in de lippen aan te vullen. Dit zorgt voor een instant boost, maar zodra dit laagje vocht verdampt wordt er nog meer vocht aan het huidoppervlak onttrokken en worden de lippen nog droger. Niet doen dus! Overigens laat dit meteen zien dat alleen vocht aanvullen niet genoeg is, je dient er ook voor te zorgen dat dit vocht wordt vastgehouden.


Lip verzorgende producten

Je kunt droge, gebarsten lippen voorkomen met een goede lipverzorging, die de lippen voedt, hydrateert en beschermt. Huidverzorging dus, maar dan voor de lippen; Bekijk via deze knop de lipverzorgende producten:
Vochtboost en ‘Plumping’ effect

Lipverzorgende producten zijn bij veel mensen een dagelijkse verzorging, met name in de winter i.v.m. droge/gebarsten lippen. Wat maakt een lip product zo goed? Sommige soorten hyaluronzuur in huidproducten bestaan uit moleculen die te groot zijn om in de huid van de lippen door te dringen. Bovenstaande producten bevatten werkstoffen die diep in de huid van de lippen door kunnen dringen. Zodra het in contact komt met vocht zwelt het op. Zo zorgt het niet alleen voor een vochtboost, maar ook voor een ‘plumping’ effect. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Samen met o.a. hyaluronzuur zorgt dit voor zichtbaar vollere lippen en minder fijne, verticale lijntjes rondom de mond.


Alleen vocht toevoegen is voor de lippen niet voldoende. Daarom is het belangrijk dat de lipverzorging ook een olieachtig element bevat. Dit vormt een zacht laagje op de lippen dat het vocht langdurig vasthoudt. Vochtvasthoudende ingrediënten helpen bovendien de tere huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En ook niet onbelangrijk in de ingrediëntenlijst bij Alpha-H en Synergie Skin: zink. Zink speelt een grote rol in herstelprocessen van het lichaam. Dus wanneer je al droge, gebarsten lippen hebt, kan zink helpen om de huid te helen.


Lip make-up met verzorging

Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt die de lippen kleuren en verzorgen. Zo hoef je niet eerst apart een lipverzorgend product aan te brengen voor je jouw dagelijkse lipstick of lipgloss aanbrengt. Deze producten voorzien jouw lippen van een prachtige kleur én verzorging:


Wil jij meer weten over de huid? >> Lees dan de huidartikelen in mijn Blog via deze link


Vind jij mijn huidartikelen waardevol? Dan zou ik het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden! Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen:

Comments


bottom of page