top of page

Steelwratjes (Fibromen)

 

Wat is een fibroom?
Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die bijzonder veel voorkomen. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid. Voorkeursplekken zijn de oksels, de liezen en de hals. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van fibromen.

Andere benamingen voor fibromen zijn: steelwratjes, skin tag, fibroma pendulans, gesteeld fibroom.

Hoe ziet het eruit?

Fibromen lijken een soort huidflapjes die met een smal steeltje aan de huid vast zitten. Ze zijn huidkleurig en kunnen slechts 1-2 mm groot zijn, maar ook exemplaren tot wel 2-3 cm komen voor. De kleine exemplaren komen vaak in grote aantallen voor, met name in de oksels, liezen, hals en bij dames ook onder de borsten.

Hoe ontstaat het?
Hoe fibromen ontstaan is niet geheel bekend. Men vermoedt dat het door wrijving komt in (huid)plooien.

Hoe kunnen fibromen worden verwijderd?
Door een huidspecialist kunnen ze op eenvoudige wijze verwijderd worden met het Decomedical apparaat. Deze manier van behandelen heet: electrocoagulatie. Bij electrocoagulatie worden de fibromen/huidoneffenheden weggesneden of dichtgebrand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine hete naald. Dit is 100% veilig en pijnloos.

Krijg ik een litteken van het verwijderen van fibromen / steelwratjes ?
Nee je krijgt geen littekens van het verwijderen van fibromen. Wel kan er een klein korstje ontstaan dat na maximaal 2 weken er vanzelf afvalt. Het is een kleine ingreep die wat gevoelig kan zijn.

Nabehandeling

De huid die behandeld is, is gevoelig en daarom is het af te raden om de huid de eerste dagen te gaan scrubben. Verzorg de plek met een Aloë Vera gel of de crème die je mee krijgt. Houdt de behandelde huid 48 uur droog en gebruik in deze twee dagen geen verzorgingsproducten op dit deel van de huid. Daarnaast is de behandelde huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm dit met een hoge zonnefactor (SPF50).

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden om oneffenheden te behandelen. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over het behandelen van deze oneffenheden of wil je een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page