top of page

Huidverslapping

Wanneer je ouder wordt, verslapt de huid. Dat komt doordat het onderhuidse bindweefsel met de jaren zijn volume en stevigheid verliest. Daardoor wordt de huid met de jaren dunner en slapper. Huidverslapping komt zowel in het gezicht als op het lichaam voor en dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit blog lees je meer over deze oorzaken en hoe dit verbetert kan worden.

Wat is huidverslapping?

Wanneer je ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De huid bestaat uit verschillende lagen, waarbij elke laag in de huid een andere functie heeft. De bovenste lagen zorgen voor de bescherming en de onderste laag zorgt voor de opvulling. Doordat de onderste laag van de huid dunner wordt, komt er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheid collageen en elastine vezels nemen af (deze twee zorgen voor de opvulling en de stevigheid van de huid) waardoor het onderhuidse bindweefsel haar stevigheid verliest. Ook doordat de schedel krimpt bij het ouder worden, komt de huid om de schedel losser te zitten. Dit zorgt ervoor dat de huid slapper en minder stevig wordt en gaat hangen.


Oorzaken van huidverslapping

Zoals hierboven al wordt beschreven, is huidveroudering een natuurlijk proces. Huidverslapping hoort bij het verouderingsproces en is niet te voorkomen. Er zijn echter wel factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zoals: Overmatig zonnen, roken, (verkeerde) voeding, weinig lichaamsbeweging, stress en medicatie gebruik.


Behandeling van de verslapte huid

Een huid die extreem verslapt is, kan nooit meer helemaal strak worden. Alleen operatief is het mogelijk om een huid voor een groot deel te verstrakken. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met preventieve behandelingen en producten voor thuisgebruik.


Huidverstevigende behandelingen


Microneedling

Door middel van ultra dunne naaldjes worden er microperforaties in de huid gemaakt. Het lichaam beschouwt deze vrijwel onzichtbare microperforaties als een huidbeschadiging en het natuurlijke herstelmechanisme van de huid treedt in werking. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine door de huid zelf geactiveerd. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld. Bovendien worden werkzame stoffen in de vorm van subjectables in de huid aangebracht, waarmee een zeer specifieke en gerichte behandeling wordt uitgevoerd. Resultaat: Een verstevigde huid, een frissere teint en gezonde glans. Klik hier voor meer informatie over deze behandeling.


Bindweefsel massage

Een bindweefselmassage verbetert de conditie, verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling in de huid. Daarom is het een hele goede behandeling tegen rimpels en littekens, mits goed uitgevoerd. In deze massage worden speciale diepe massagetechnieken toegepast, die op het bindweefsel inwerken. Zo vervormen de bindweefselcellen (fibroblasten) waardoor de huid gestimuleerd wordt tot vernieuwing. Met als resultaat: een verstevigde huid. Klik hier voor meer informatie over deze behandeling.


Peeling behandeling

Peeling behandelingen hebben een diepe werking in de huid. Anders dan reguliere behandelingen werken zij in de huid van zowel binnenuit als buitenaf. Om de huid te kunnen verbeteren dient de celdeling van de huid geactiveerd te worden. Dit kan alleen in de levende cel laag. Dit is de binnenste laag van de opperhuid (bovenste laag). Omdat de peeling behandelingen van binnenuit werken, zie je het resultaat na 4 weken. De huid wordt elke week steviger en mooier. Huidverstevigende producten Thuis heb je de meeste invloed tegen huidverslapping. Werk elke dag aan een mooie gezonde huid en voorkom daarmee een deel van het elasticiteitsverlies in de huid. Producten ondersteunen de aanmaak van collageen en elastine vezels in de huid.Heb jij nog vragen n.a.v. dit artikel? Ik beantwoord ze graag!

Kommentare


bottom of page