top of page

Krijg je van suiker rimpels?

Suiker is een grote boosdoener voor de huid. Het tast de conditie aan en veroorzaakt vaak ontstekingen en veroudering. In dit artikel leg ik je meer uit over glycatie.

Versuikering van het lichaam ontstaat doordat de suikermoleculen die opgenomen worden in het bloed zich hechten aan de proteïnen in ons lichaam. Deze gaan aan elkaar vast plakken en worden breekbaar. Dit noemen we glycatie oftewel AGE's (Advanced Glycation Endproducts). Aangezien proteïnen de bouwstenen zijn van al onze weefsels, inclusief de huid (die grotendeels bestaat uit de proteïnen collageen en elastine), heeft de consumptie van suiker een rechtstreeks effect op de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver, minder elastisch en de huid wordt minder soepel waardoor sneller rimpels ontstaan.


Suiker en acne

Een hoge glycemische index is slecht voor acne. Een hoog suikergehalte kan van invloed zijn op acne omdat de “suikerpiek” in het bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert de productie van het hormoon: androgeen. Dit hormoon verhoogt op zijn beurt de talgproductie.


Voeding

Maar hoe moet ik dan eten? Waar moet ik op letten? Voornamelijk zijn snelle suikers de boosdoeners. Dat zit bijvoorbeeld veelal in frisdrank, snoep en koek. Ook geraffineerde producten zoals witbrood, witte rijst en witte pasta kunnen zorgen voor een snelle suikerpiek. Daarom kan je deze beter zoveel mogelijk laten staan. Wil je toch suiker eten? Kies er dan voor om dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen. Dan kan je lichaam de suikers beter verbranden.


Alternatieven

Kies voor zilvervlies rijst, volkoren brood, havermout en eet voldoende groente en fruit. Ook het eten van dierlijke producten is goed om de bouwstenen van de huid te stimuleren. Denk hierbij aan kwark, yoghurt, eieren en vlees.


Verzorging

De Babor HSR Lifting producten zijn speciaal ontwikkelt om de versuikering en grafische rimpels tegen te gaan. Mocht je huid nog in goede conditie zijn, dan kan je vanaf je 30ste ook starten met de Reversive producten. Deze voorkomen huidveroudering. Heb je vragen over de verzorging van je huid? Boek dan een huidanalyse en kom alles te weten over jouw huid en de verzorging daarvan!


Advies

Probeer suikers te beperken of het liefst te schrappen en neem een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan. Je huid blijft dan beter in conditie en het wordt rustiger. Wanneer je jouw maaltijden plant is het makkelijker om dit vol te houden. Maak een schema en doe de boodschappen voor 3-7 dagen. Zo voorkom je dat je minder gezond gaat eten bij gebrek aan beter in huis.


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Comments


bottom of page