top of page

Maskers

Maskers zijn er in vele soorten en maten. Je wil jouw huid extra gaan verzorgen met een masker. Maar welke past het beste bij jouw huid? In dit artikel lees je alles over maskers en de werking daarvan.

Wat doet een masker?

Een masker is een product voor je huid die sterker werkt dan een crème. De concentratie van werkstoffen ligt een stuk hoger en zorgt ervoor om bepaalde aspecten in je huid op te bouwen. Denk daarbij aan het vocht/vet gehalte, de versteviging en het kalmeren van je huid. Een masker is zeer geschikt om je huid een oppepper te geven als je geen tijd of geld hebt om naar een schoonheids- of huidspecialist te gaan.


Welk masker kan je het beste gebruiken?

Wanneer je een masker aanschaft, is het belangrijk om te letten op de werkstoffen. Deze zijn namelijk bepalend voor het gewenste effect. Het is belangrijk om te kijken wat voor huidtype je hebt, maar ook naar wat voor resultaat jij graag wil. In dit artikel leg ik je uit welke maskers het beste passen bij een huidprobleem of huidtype.


Huidproblemen

* Acne

Wanneer je acne hebt wil je graag van de onzuiverheden, ontstekingen & puistjes af. Kies voor een reinigend en kalmerend masker met de volgende werkstoffen:


Salicylzuur

Heeft een peelende werking en gaat verhoorning (opeenhoping van huidcellen) van de huid en verstopping van de talgklieren tegen. Tevens werkt het verfijnend op de porie structuur.


(Witte) klei

Werkt ontgiftend en zuiverend


Zink

Werkt ontstekingsremmend


Tea tree

Remt de groei van de bacteriën op de huid (die de acne veroorzaken) en werkt ontstekingsremmend


Algen

Ontgiften en hydrateren de huid


Puimsteen

Peelt op zeer milde wijze de oppervlakkige huidcellen en onzuiverheden



* Rosacea

Wanneer je rosacea hebt wil je graag je huid rustiger maken. Omdat de huid heel ontstekingsgevoelig is raden we je aan om de huid goed te hydrateren en te kalmeren. Overdaad schaadt bij dit huidprobleem. Gebruik maximaal 1x per week een masker en reinig je huid zeer mild. Kies voor een hydraterend en kalmerend masker met de volgende werkstoffen:


Hyaluronzuur

Een sterk waterbindende stof die het vochtgehalte in de huid herstelt.


Panthenol

Hydraterende stof


Glycerine

Een vochtbindende en verzachtende werkstof



* Eczeem

Voor een eczeem huid is het heel belangrijk om de ontstekingsreactie van de huid tegen te gaan. Deze reactie ontstaat door uitdroging en vochtverlies van de huid. Het is belangrijk om de huid zo mild mogelijk te verzorgen en goed vet te houden en te hydrateren. Gebruik maximaal 1x per week een masker en reinig je huid zeer mild. Kies voor een hydraterend en kalmerend masker met de volgende werkstoffen:


Hyaluronzuur

Een sterk waterbindende stof die het vochtgehalte in de huid herstelt.


Panthenol

Hydraterende stof


Glycerine

Een vochtbindende en verzachtende werkstof



* Droge huid

Voor een droge huid is het belangrijk om de barrière van de huid goed te herstellen. Hydrateren en vette producten zijn een aanrader. Verzorgende lipiden (vetten) die oplosbaar zijn in water hebben een goede binding in de huid. De lipiden die niet oplosbaar zijn in water blijven meer op de huid liggen en helpen de huid te beschermen tegen indringers zoals bacteriën en virussen.



* Gevoelige/Rode huid

Voor de gevoelige en/of rode huid is het belangrijk om milde werkstoffen te gebruiken. De huid wordt snel overprikkelt waardoor deze snel gaat branden, jeuken en rood wordt. De huid moet langzaam wennen aan werkstoffen en sterker worden.



* Gemengde huid & Verstopte poriën/Mee-eters

Voor de gemengde huid met verstopte poriën/mee-eters is het belangrijk om de talgproductie (aanmaak van vetten op de huid) te verminderen. Dit voorkomt het verstoppen van de huid en het glimmen. Vaak is de oorzaak van een vettere huid een vochttekort. Dus ook de vochtbalans is heel belangrijk.



* Vette huid

Voor de vette huid is het belangrijk om mee-eters en eventuele puistvorming te voorkomen. Ook een vette huid kan heel vochtarm zijn. Vocht is heel belangrijk om de afvalstoffen in de huid af te voeren en belangrijke voedingsstoffen vanuit je voeding naar de huid aan te voeren.



* Rijpere/Verslapte huid

De rijpere/verslapte huid heeft in de loop der jaren veel elasticiteit verloren. Daarom is het belangrijk om de huid te activeren en aan het werk te zetten. Vocht herstellen, collageen activeren en de elasticiteit verhogen zijn daarom de belangrijkste aspecten voor een masker.



bottom of page