top of page

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die er voor zorgt dat je weerstand optimaal word gehouden, vormt en voedt het bindweefsel, verbetert de opname van ijzer en zorgt voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Het voorkomt scheurbuiken en ziekten door virussen. Ons lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken. Daarom is het belangrijk voldoende hiervan binnen te krijgen uit voeding en verzorging voor de huid. “Wanneer je niet voldoende vitamines hebt en een verkoudheid krijgt en als gevolg daarvan een longontsteking, dan zal de diagnose niet zijn ‘gebrek aan vitamine C’, maar longontsteking” – Albert Szent-Györgyi, arts & Nobelprijswinnaar en ontdekker van vitamine C

De Huid Vitamine C: goed voor de gezondheid, maar ook onmisbaar voor de huid. Het is een rijke bron van antioxidanten en beschermt de huid optimaal. De huid wordt beschermd tegen veroudering en schadelijke indringers. Ook stimuleert vitamine C de collageen aanmaak (bindweefsel) en het verheldert pigmentvlekken. Voor acne bied vitamine C ook een uitkomst, het voorkomt onzuiverheden. Vitamine C zorgt ook voor een betere opname van andere mineralen en vitaminen in de huid. Wat doet vitamine C voor de huid? - Het is een krachtige antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen >> Klik hier om te lezen wat vrije radicalen zijn - Het werkt verhelderend op de huid voor een frisse teint - Het gaat veroudering van de huid tegen - Het beschermt de huid tegen uitdroging en vochtverlies - Het verbetert het herstel van de huid, met name na puistjes en ontstekingen - Het verbetert de werking van je zonneproduct en geeft een betere bescherming tegen UV-licht Smeren Belangrijk is dat de vitamine C ingekapseld dient te zijn. Het is extreem gevoelig voor zuurstof en het is zonde als je de pot crème opent en na de eerste keer gebruiken alle vitamine C verdwenen is (oxidatie). Daarnaast is het raadzaam om de ingrediëntenlijst te bekijken. De rangschikking geeft aan of er veel of weinig van een ingrediënt in zit. De rangschikking gaat van de hoogste concentratie naar de laagste. Vaak zie je aqua (water) als eerste staan, Het grootste deel van het product bestaat dan uit water.
Voeding Vitamine C dien je te halen uit je voeding. De meeste vitamine C vind je in paprika en niet in sinaasappels zoals veel mensen denken. Ook broccoli, witlof, spruitjes, kiwi’s en aardbeien zijn rijke bronnen van vitamine C. Eet dus vooral citrusvruchten, koolsoorten en groene groenten. Let wel op dat je voor biologische groenten en fruit kiest, deze zijn niet bespoten met schadelijke gifstoffen en zijn het rijkst aan vitamines en mineralen. Supplementen Doordat fruit vaak onrijp geplukt wordt en pas in de laatste fase van de rijping vitamine C gevormd wordt is het erg moeilijk om deze vitaminen volledig via voeding binnen te krijgen. Daarom is het ook raadzaam om vitamine C in supplement vorm in te nemen. Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Comments


bottom of page