top of page

Bloedblaasjes

 

Wat zijn bloedblaasjes
Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar veel mensen vinden dit cosmetisch storend.

Oorzaak
Helaas is de oorzaak van het ontstaan van bloedblaasjes onbekend. Ze komen wel vaker voor bij mensen boven de dertig. Ze ontstaan meestal spontaan.

Behandeling
D.m.v. thermocoagulatie behandelen wij het bloedblaasje. Dit wil zeggen: Door de warmte die vrij komt stollen de eiwitten in het blaasje, waardoor het plekje verdwijnt. Het stolsel lost vanzelf op. De volgende dag ontstaat er een korstje op de plek waar het bloedblaasje zat. Dit verdwijnt na een paar dagen vanzelf.

Doet het pijn?
Nee, het doet geen pijn. Het geeft wel een prikkelend gevoel tijdens de behandeling. Er kunnen meerdere blaasje tijdens de behandeling verwijderd worden.

Kan een bloedblaasje ook weer terug komen?
In principe niet, maar als een bloedblaasje groot is kan het zijn dat er een tweede behandeling nodig is.

Nabehandeling
De huid die behandeld is, is gevoelig en daarom is het af te raden om de huid de eerste dagen te gaan scrubben. Verzorg de plek met een Aloë Vera gel of de crème die je mee krijgt. Houdt de behandelde huid 48 uur droog en gebruik in deze twee dagen geen verzorgingsproducten op dit deel van de huid. Daarnaast is de behandelde huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm dit met een hoge zonnefactor (SPF50).

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden om oneffenheden te behandelen. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over het behandelen van deze oneffenheden of wil je een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in of bel op 06-51903873.


Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page