top of page
Eczeem Behandeling

 

Eczeem komt veel voor onder de huidziektes. Eczeem is niets anders dan een ontstekingsreactie van de huid. Je kan last hebben van extreme jeuk, een rode en een schilferige huid. Naast jeuk, roodheid en schilfering kunnen ook bultjes, scheurtjes en blaasjes voorkomen bij eczeem. Eczeem kan op elke leeftijd ontstaan en zijn er in allerlei verschillende vormen, eczeem is eigenlijk een verzamelnaam. Het ontstaat door een combinatie van erfelijke aanleg en ongunstige omgevingsfactoren.

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

blog een huid met eczeem huidstudio leek marisa dost huidspecialist groningen leek roden n

 

Een huid met eczeem heeft een lage vet- en vochthuishouding. Dit maakt de weerstand van de huid slecht en bacteriën irriteren de huid sneller. Ook kan er een disbalans zijn in de zuurmantel. Zeep, alcohol en zuren hebben vaak een ongunstige werking op eczeem. Stress en medicijnen kunnen eczeem verergeren.

 

De meest voorkomende vormen van eczeem op een rijtje:

 

1. Beroepseczeem
De huid reageert bij contact met een allergeen of chemische stof waar men niet tegen kan. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij kappers, bakkers en schoonmakers.

2. Constitutioneel eczeem (atopisch eczeem)
80% van de eczeem gevallen heeft atopisch eczeem. Deze vorm van eczeem is aangeboren of er is aanleg voor. Het is gerelateerd aan stress, pollen, dieren, huisstofmijt, melkproducten, tarwe, varkensvlees en kunstmatige E-nummers. Zelfs fruitsoorten zoals kiwi, aardbeien, ananas en citrusvruchten kunnen dit beïnvloeden. Wanneer je de oorzaak bij dit eczeem niet vindt kan het eczeem jaren bestaan. Ons advies is om een voedingscoach in te schakelen. Het immuunsysteem speelt ook een belangrijke rol bij deze vorm van eczeem. Als de weerstand laag is kan de eczeem opspelen. Dit eczeem gaat vaak gepaard met astma en hooikoorts. Je kan al als baby eczeem gehad hebben wat op latere leeftijd weer kan opspelen terwijl het een hele tijd weg geweest is.

 

3. Contacteczeem
Contacteczeem ontstaat vaak door chemische producten, nikkel,- pleister of een plantenallergie. Maar hierin heb je ook Orto-ergisch eczeem: Dit wordt veroorzaakt door een irriterende stof zoals schoonmaak- en oplosmiddelen. Ze zijn zo agressief dat de huid meteen reageert.

 

4. Handeczeem
Hierbij heb je blaasjes op de handpalmen en vingers, maar dit kan ook op de voeten voorkomen. Nadat de blaasjes uiteindelijk zijn ingedroogd gaat de huid schilferen. Dit kan uiteindelijk behoorlijk groot worden. De eczeem kan ontstaan door contactallergie, voeding, gisten, bacteriën, geneesmiddelen of stress.

 

5. Zonlicht eczeem (Zonne allergie)
Na blootstelling met de zon wordt de huid rood, vertoont bultjes, jeukt, brandt en zwelt. UVA stralen zijn hierbij de oorzaak. Ook een slechte darmflora en een slecht immuunsysteem kunnen hierbij een rol spelen.

 

Is het wel eczeem?
Met een blauw licht kan de arts kijken of het gaat om een schimmel of eczeem. Als het om een schimmel gaat, werkt een anti-schimmelcrème van de huisarts het beste. Het uiterlijk van schimmels zijn vaak rode vlekken met rode randen. Ook bij schimmels kan de darmflora uit balans zijn.

 

Eczeem en voeding
Voeding heeft zeker invloed op eczeem. Voornamelijk door voedselintolerantie en allergieën. Daarbij verliezen je darmen de weerstand en dit kan zichtbaar worden in de huid. Genezing van eczeem moet dus niet alleen op de huid gericht worden maar ook bij de voeding worden aangepakt.

 

Hormoonzalf
Hormoonzalf (prednison) is niet de oplossing, maar biedt slechts tijdelijke verlichting. Hierbij bestrijd je enkel de symptonen van het probleem. We moeten dus op zoek gaan naar de oorzaak van het eczeem en het niet gaan onderdrukken. Je kunt dit zelf testen door je voeding of verzorgingsproducten aan te passen.

 

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we alle mogelijke oorzaken van eczeem. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek maken wij een behandelplan en productadvies op maat voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over eczeem? We helpen je graag met het begeleiden naar een gezonde huid! Vul dan hier ons contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page