top of page

Belangrijke informatie over Permanente make-up

 

- Je dient na de behandeling het volledige bedrag direct contant of via pin af te rekenen in de salon. 

- Bij de behandeling voor eyeliner, 24 uur van te voren en 7 dagen na de behandeling geen contactlenzen dragen, neem een bril mee. 
- Draag geen (oog)make-up dragen voor de behandeling aan.

- Geen alcohol nuttigen 24 uur voor en 24 uur na de behandeling
- Geen aspirine gebruiken 24 uur voorafgaande aan de behandeling

- Bij de behandeling voor lippen, 4 dagen voor en na de behandeling preventief zovirax smeren.

- Contra-indicaties voor permanente make-up zijn: hemofilie, zeer ernstige diabetes en gordelroos in het gelaat.

- Er dient een toestemmingsformulier ingevuld te worden.

- Je ontvangt een nazorgformulier en eventueel crème om de huid na de permanente make-up te verzorgen.

Permanente make-uptools

Aspecten waar je rekening mee dient te houden:


Kleurintensiteit
Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste week. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of een andere gelegenheid aanbrengen. Liever ruim ervoor of erna. 

Hygiëne
Om hygiënische redenen mag je gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt daarom rekening met jouw vakantieplannen voor het aanbrengen van permanente make-up. Draag geen oogmake-up gedurende 8 dagen, omdat er vaak veel bacteriën in make-up zitten.

UV-licht
Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. Je mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hierbij dien je rekening te houden met jouw vakantieplannen. 

De eerste week na de behandeling
Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag je niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. Om deze en hygiënische redenen is het dan ook af te raden om in de eerste week na het aanbrengen van permanente make-up de ogen op te maken.

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

bottom of page