top of page

 

Wat is permanente make-up?
Permanente make-up wordt in de huid gepigmenteerd met een naald. Dit pigment wordt in de huid opgeslagen en vastgehouden. Permanente make-up zorgt voor het verfraaien van het natuurlijke gezicht en is geen vervanging voor bijvoorbeeld een avond make-up.

Voor wie is permanente make-up?
Voor iedereen. Voor zowel vrouwen als mannen; voor iedereen die er altijd verzorgd uit wil zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom: Permanente make-up is geschikt voor écht iedereen.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig in de huid. De intensiteit van de permanente make-up kan in de loop der tijd vervagen. Dit is echter heel verschillend per persoon. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, de zuurmantel van de huid, het afweersysteem en invloed van UV-licht. De specialist kan hierover meer uitleg geven.

Veelgestelde vragen over Permanente make-up

Permanente wenkbrauwen make-up in uitvoering

 

Als ik het niet mooi vind, wat dan?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt de permanente make-up eerst voorgetekend. Samen met de specialist wordt de juiste kleur uitgezocht. Pas als alles volledig naar wens is, wordt de behandeling gestart.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. De specialist heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat de specialist een speciale opleiding heeft gevolgd met kleurenleer, kan zij een deskundig advies geven over welke kleur het beste bij je past.

 

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Nee. Alvorens de specialist met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen besproken en geeft de specialist advies over hoe permanente make-up hierin kan voorzien. Je kunt zelf aangeven wat jouw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt je door de specialist geadviseerd over wat het beste en mooiste resultaat met permanente make-up geeft.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1½ tot 2½ uur.

 

Is er speciale nazorg na de behandeling?

Nee. Je dient de permanente make-up de eerste week droog te houden. De specialist geeft je een nazorgformulier mee, dit advies dien je op te volgen voor het beste resultaat.

 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week is de pigmentatie aanzienlijk donkerder dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt voor circa 40% in intensiteit af binnen een week.

 

Is permanente make-up veilig?

Ja. Er wordt uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) gewerkt. Deze zijn door de ANBOS samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

 

GGD Certificatie

Wij zijn door de GGD goedgekeurd en gecertificeerd. Dit betekent dat wij volgens de hygiëne regels van de GGD en overheid werken. De salon wordt elke 3 jaar gekeurd, dus er wordt blijvend gecontroleerd. Je kunt onze certificering terugvinden op de website: Veiligpmu.nl 

 

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die voordat je in de spiegel kijkt, je wenkbrauwen styleert, de eyeliner haarscherp aanbrengt of jouw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om jou snel bij te werken als je uit de zee of het zwembad stapt? Je begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat je jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

 

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Nee. Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur en de samenstelling van de pigmenten en technieken zijn totaal verschillend.

 

Kan met permanente make-up een ‘tijdelijke’ tattoo gezet worden?

Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen o.a. omdat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft er een wazige vlek over.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel dan jouw vraag dan via ons contactformulier.

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

bottom of page