top of page

13 tips voor een droge huid

Een droge huid ontstaat door een tekort aan huideigen vet genaamd: talg. Tijdens de wisselingen van het seizoen reageert een droge huid sterker dan andere huiden. Door het vet- en vochttekort wordt de droge huid snel gevoelig en kunnen er huidproblemen ontstaan. In dit artikel geef ik je tips om jouw droge huid optimaal te verzorgen.

Wat is de huidbarrière?

De huidbarrière is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat uit dode huidcellen, ceramiden, cholesterol, vrije vetzuren en lipiden. Deze laag beschermt de huid tegen uitdroging en vochtverlies.


Wanneer de huidbarrière onbeschadigd is, kan deze de huid goed beschermen. Deze laag houdt schadelijke stoffen buiten de deur en houdt het vocht en voedingsstoffen in de huid. Wanneer er schade ontstaat aan de huidbarrière valt deze bescherming weg. Dit kan je vergelijken met een gat in een muur: Vocht en warmte ontsnapt en iedereen kan binnenkomen.


Beschadigde huidbarrière

Wanneer de huidbarrière beschadigd is verliest de huid vocht en belangrijke voedingsstoffen. Schadelijke stoffen en bacteriën kunnen de huid binnendringen en huidirritaties veroorzaken.


Verbeteren van de droge huid

Om een droge huid te verbeteren dien je voor de juiste handelingen en producten te kiezen. Daarom geef ik je 12 tips om jouw droge huid te verbeteren.


Wil je meer lezen over de droge huid? >> In dit huidartikel lees je alles over de droge huid.13 tips voor een droge huid


1. Douche maximaal 5 min. en niet te warm. Een droge huid heeft een tekort aan vetten. Wanneer je doucht worden de huidvetten zacht en vloeibaar. Daardoor spoel je ze makkelijk van de huid en droogt deze sneller uit. Gebruik een doucheolie om het vet tekort aan te vullen en dep de huid na het douchen droog om de vetten op de huid te behouden.


2. Gebruik een milde pH-huidneutrale reiniging. Deze behoudt de natuurlijke zuurmantel van de huid en droogt niet uit. Masseer het product met de handen in de huid en spoel het product met lauw water van de huid. Dep daarna de huid droog met een handdoek. Deze reinigingsproducten zijn pH-huidneutraal en geschikt voor de droge huid:3. Gebruik een volle voedende crème die de huid hydrateert en jouw huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Tip: de rijke hydraterende Glowing Protect cream van Babor is één van de grote klantfavorieten! Deze crèmes zijn zeer geschikt voor een droge huid:
4. Gebruik ingrediënten die de huidbarrière versterken, zodat het huideigen vocht niet verloren gaat.


Tip: Gebruik een product met Vitamine B om de huidbarrière te versterken. Deze producten bevatten Vitamine B:
5. Gebruik geen scrub met grove korrels. Te vaak of te hard scrubben, maar ook scrubben met een grove korrel beschadigt de huid. Gebruik een enzyme peeling om de dode huidcellen op een milde manier te verwijderen van de huid. De enzymen werken als pacman happertjes op de huid: Ze eten de overtollige huidcellen op.


Vind je het toch fijn om te scrubben? Gebruik dan een gezichtsscrub met een kleine korrel en scrub niet vaker dan 2 keer per week.De producten zijn geschikt voor de droge huid:6. Vermijd producten met alcohol en parfum. Deze drogen de huid uit, geven vaak irritatie en beschadigen de buitenste huidlaag. Producten met natuurlijke ingrediënten hebben een zachte geur. De werkstoffen hebben naast deze zachte geur ook nog eens een huidverbeterende werking! Al onze producten zijn vrij van synthetisch parfum.


7. Plaats een luchtbevochtiger in je huis. Door de verdamping van het water wordt de luchtvochtigheid in huis op peil gehouden en zal de omgeving geen vocht onttrekken vanuit je huid.


8. Hydrateer je huid ook van binnenuit! Drink voldoende water, ten minste 1,5 liter per dag. Water en kruidenthee zijn de enige soorten drank die meteen opgenomen kunnen worden in het lichaam. Ieder ander drinken moet door het lichaam verwerkt worden. Dit kost veel energie voor het lichaam en er gaat daardoor veel vocht verloren.


9. Gebruik een gezichtsmasker om de huid extra te voeden. Een gezichtsmasker heeft een extra volle structuur om de huid extra vocht, hydratatie en bescherming te geven.


Tip: Deze maskers kan je 's nachts hun werk laten doen. Breng ze aan als nachtcrème en je kan beginnen aan je schoonheidsslaap! Deze maskers werken optimaal bij een droge huid:
10. Gebruik een hydraterende oogcrème. De huid van de ogen is dunner dan de rest van het gezicht. De poriën zijn nihil en daardoor kan de huid minder goed werkstoffen opnemen. De molecuulstructuur van oogcrème is aangepast om de huid rondom de ogen te doordringen en te verzorgen. Deze oogcrèmes zijn zeer geschikt voor rondom de ogen bij een droge huid:
11. Bescherm je droge huid tegen de kou. In de herfst en winter zorgt de kou voor extra uitdroging. Kleed je warm aan en gebruik een huidolie om je huid te beschermen tegen de kou. Bijvoorbeeld met een van deze producten:12. Gebruik een satijnen kussensloop. Dankzij de afgeronde vezelstructuur van satijn "glijdt" de huid over het kussen wanneer je slaapt. Daardoor blijven de huideigen stoffen behouden. Ook slaapvouwen (Rimpels!) worden voorkomen.
13. Vermijd de zonnebank. De zonnebank heeft schadelijke effecten op de huid. Het droogt de huid uit en de UVA straling werkt huidverouderend. Vergelijk het met het een elastiek. Wanneer je deze in de zon neerlegt droogt het uit en zit er geen rek meer in. Dit gebeurt ook met de huid.


Tip: Wil je toch een mooie zomerse teint? Gebruik de Marc Inbane zelfbruinende producten, zonder schadelijke ingrediënten die de huid verzorgen en hydrateren. Deze zijn makkelijk aan te brengen en droge snel!Wil jij meer weten over de huid? >> Lees dan de huidartikelen in mijn Blog via deze link


Vind jij mijn huidartikelen waardevol? Dan zou ik het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden! Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen:

Comments


bottom of page