top of page

Doorbloeding in de huid

De doorbloeding in de huid is van groot belang. Maar waarom? Wat doet de doorbloeding en waarom is een goede stofwisseling belangrijk. In dit artikel lees je meer over de functie van de doorbloeding in de huid.

De doorbloeding

Het bloed stroomt door de bloedvaten en haarvaten in het lichaam. De doorbloeding is een transportmiddel: het zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen en organen in het lichaam. Ook naar de huidcellen. Dankzij de zuurstof en voeding kunnen gezonde nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf sneller en beter repareren en beschermen. De vitamines en mineralen in de voeding zijn van groot belang: het geeft energie, herstelt en beschermt dankzij de antioxidante werking. Daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd via de bloed- en lymfevaten, zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten.


Couperose

Bij couperose heeft de huid te maken met verlamde of verzwakte kleine bloedvaten (haarvaten). Deze bloedvaten functioneren niet meer en blijven open staan. De bloedvaatjes hopen zich op met zuurstofarm bloed. Ze worden zichtbaar op de huid. Couperose kan erfelijk zijn, maar kan ook door een externe oorzaak ontstaan. Denk hierbij aan extreme temperatuur verschillen (sauna), het nuttigen van alcohol, roken en pittige voeding. Deze factoren kunnen de couperose veroorzaken en/of verergeren. Wanneer je last hebt van couperose, wil dit nog niet meteen zeggen dat je een gevoelige huid hebt. > Klik hier voor meer informatie over couperose.


Dichtgeslibde bloedvaten door roken

Door roken vernauwen de bloedvaten. Dit komt omdat ze verstoppen met de afvalstoffen uit sigaretten. Daardoor kan bloed niet meer goed transporteren door de bloedvaten wat een slechte doorbloeding oplevert. De huid wordt vaal/grauw van kleur en functioneert minder goed. Daarnaast kunnen de bloedvaten blauw/paars opschijnen in de huid (couperose).


Hoe verbeter ik de doorbloeding in mijn huid?

Er zijn verschillende producten om de stofwisseling van de huid te activeren. De meest effectieve oplossing voor een betere doorbloeding in de huid is de Bindweefselmassage. Met deze stevige massage wordt de huid en de doorbloeding geactiveerd. > Klik hier voor meer informatie over deze huidverbeterende massage.
Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

bottom of page