top of page

Reinigingsproducten

Een verzorging van de huid begint met een reiniging. Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk en welke soorten zijn er? Je leest het in dit artikel!

Wat is een reiniging? Een reiniging is een product dat het vuil en overtollig talg van de huid verwijdert. Daardoor kan de huid de verzorgende producten die je erna aanbrengt beter opgenomen worden door de huid.

Waarom een reiniging? Een reiniging zorgt ervoor dat de verzorgingsproducten beter door de huid opgenomen worden. Als er nog vet en vuil op de huid ligt is de huid afgesloten en vormt dit een laag tussen de huid en het product. Daardoor kunnen waardevolle werkstoffen uit crèmes, serums en maskers niet door de huid worden opgenomen. Dat is een verspilling van jouw waardevolle producten. Wij vergelijken dit altijd met de auto. Je gaat een auto toch ook niet in de was zetten voordat je deze gepoetst hebt?

Hoe vaak mag je jouw huid reinigen? Je mag de huid maximaal 1-2x per dag te reinigen. Bij een onzuivere/vette huid en als je make-up draagt is het belangrijk om je huid 2x per dag te reinigen. Heb jij een droge, gevoelige huid of rosacea? Dan raden wij je aan om je huid maximaal 1x per dag te reinigen. Bij voorkeur 's avonds.

Wat gebeurt er als je de huid te vaak reinigt? Wanneer je de huid te vaak reinigt droog je de huid uit.Dan tast je de natuurlijke zuurmantel van de huid aan. De zuurmantel zorgt voor een balans op de huid om het vocht vast te houden, je huid zacht en soepel te houden en om bacteriën en infecties buiten de deur te houden. Hoe langer de huid onbeschermd is, hoe groter het risico op nadelige gevolgen.


Soorten reinigingen Er zijn voor reinigingsproducten veel varianten op de markt. Reinigingsdoekjes, wasgel, reinigingsmelk, hydrofiele olie en foam/schuim. Wees kritisch op producten die je gebruikt. Het gaat immers om het belangrijkste orgaan van je lichaam. Deze dien je met zorg te behandelen. Daarom is het belangrijk om de zuurmantel van je huid zo intact mogelijk te houden. Een vette huid heeft een andere reiniging nodig dan een droge huid. Wij raden het af om kant-en-klare doekjes te gebruiken. Deze bevatten vaak (veel!) parfum en je poetst letterlijk door de wrijving over het gezicht de zuurmantel van de huid.

Welke reiniging past het beste bij jouw huid? Per wens en huidconditie adviseren wij verschillende reinigingsproducten. Gebruik bij een vette huid met onzuiverheden/acne een gel product met zuren. Deze reiniging bevat vaak een anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking. Let er wel op dat dit product geen alcohol (Ethanol) bevat. Dit werkt uitdrogend. Gebruik bij een droge huid een hyrdofiele olie. Een hyrdofiele olie is oplosbaar in water en neemt alleen het vuil van de huid en ontvet niet. Zo blijft de droge huid soepel en krijgt een betere weerstand dankzij de verzachtende eigenschappen van olie. Voor een normale huid kan je kiezen uit een hyrdofiele olie, reingigingsmelk of -foam/schuim.. Let er op dat hier weinig/geen parfum in zit en alcoholvrij is.

Waar dien je om te denken als je een reiniging koopt? Let op of er weinig tot geen parfum in de producten zit. Ook de Ethanol alcohol kan je het beste vermijden. Dit werkt ontvettend en uitdrogend op de huid. Laat je adviseren door een huidspecialist. Het is zonde om te investeren in een reiniging die niet werkt en/of uitdroogt.


Voordelen

- Je begint je dag fris en wordt makkelijker wakker. - Andere producten worden beter opgenomen door de huid en geven een optimaal resultaat. - Meer resultaat van je producten. - Voorkomt verstopte poriën, mee-eters en gerstekorrels.

Nadelen

- Geen!

Mijn tips - Gebruik lauw water tijdens het reinigen (als je het verschil in temperatuur op de huid niet voelt is het perfect!) - Gebruik je handen om de reiniging in te masseren i.p.v. wattenschijfjes of washand, dit stimuleert de doorbloeding. - Spoel je huid grondig na met water. - Dep je huid droog i.p.v. droog te vegen i.v.m. het intact houden van de zuurmantel.

Mocht je nog vragen hebben over het reinigen van jouw huid na het lezen van dit artikel, dan beantwoorden wij ze graag! Stel jouw vraag hieronder bij commentaren en we doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden!

bottom of page