top of page

Spotlight op Minerale Makeup: de voordelen en waar je op dient te letten

De gemiddelde vrouw draagt 10 uur per dag make-up. De chemicaliën die vaak in make-up zitten staan de hele dag in contact met de huid. Je huid kan daardoor elk jaar kilo’s chemicaliën opnemen! In dit artikel lees je meer over de voordelen van Minerale Make-up zodat jij een gezonde make-up-keuze kunt maken.

Minerale make-up heeft zeker een revolutie teweeggebracht in de cosmetische industrie. De minerale make-up markt groeit met 15% per jaar en dit zal in tegenstelling tot traditionele make-up verder toenemen.


Minerale make-up bevat natuurlijke ingrediënten die, mits correct geformuleerd, goed zijn voor de huid. Hoogwaardige mineralen bieden over het algemeen superieure zichtbare resultaten in vergelijking met traditionele synthetische make-up – zonder de ‘dubieuze’ ingrediënten. Mineralen hechten zich mild aan de huid als een sluier en werken als kleine spiegeltjes, die licht reflecteren om de huid een gezonde uitstraling te geven.


In zijn zuiverste formulering gebruikt minerale make-up de natuurlijke eigenschappen van aardmineralen voor dekking, camouflage en bescherming van de huid. Mineralen van hoge kwaliteit blokkeren de poriën niet en de hoge niveaus van zinkoxide en non-nano-titaniumdioxide (zonder nanotechnologie) bieden bescherming tegen de zon. Doordat de oxides de UV straling van de zon terugkaatsen, kunnen ze niet in het lichaam binnendringen.


De beste merken bevatten een hogere mate van natuurlijke bescherming tegen de zon in vergelijking met merken die mogelijk niet geschikt zijn voor het beschermen tegen UV-stralen. Er is tegenwoordig een enorme marktvraag naar natuurlijke en veilige huidverzorging. Maar let op … niet alle mineralen worden op dezelfde manier gemaakt. Door de “mineralen trend” springen veel bedrijven hierop in en hebben inferieure kwaliteitsmake-up gecreëerd wat afbreuk doet aan de puurheid van echte minerale make-up.


" Als cosmetisch chemicus en samensteller van Synergie Mineral make-up ben ik gepassioneerd door minerale ingrediënten van de hoogste kwaliteit die vrouwen bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen voor een gezonde en egale huid. "


Wat zijn de belangrijkste voordelen van minerale make-up?

Pure minerale make-up laat de huid ademen door giftige stoffen af te stoten en vocht uit de atmosfeer te absorberen. Minerale make-up moet als een tweede huid werken en een hoge mate van UVA- en UVB-bescherming bieden. Door de waterbestendige eigenschappen van mineralen blijft deze make-up bij zweten, sporten en zelfs zwemmen de hele dag zitten, zolang je de make-up er niet af wrijft. De mineralen komen alleen vrij wanneer ze worden verwijderd met een zachte doek en reinigingsmiddel.


- Maakt gebruik van de beste ingrediënten uit de natuur

- Laat de huid normaal functioneren. Een gezonde huid is ontworpen om gifstoffen af te geven van het huidoppervlak en om de cosmeceutische ingrediënten, zuurstof en vocht op te nemen

- Biedt natuurlijke breed-spectrumbescherming

- Biedt een fysieke barrière voor milieuschade

- Zinkoxide (met een gehalte van meer dan 20%) heeft genezende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen


Welke ingrediënten wil je wel en niet zien op de ingrediëntenlijst?


Goede ingrediënten in Minerale make-up:

- Hoog gehalte aan zinkoxide en titaandioxide (minstens 18% in vloeibare foundation en 40% in crème en losse mineralen) die geschikt zijn om te beschermen tegen het sterke UV-licht en vrije radialen.

- Natuurlijke ijzeroxiden en ultramarijne kleuren.


Twijfelachtige ingrediënten in Minerale make-up:

- Goedkope vulstoffen (bijvoorbeeld talk)

- Dimethicone

- Bismut oxychloride (mogelijk irriterend)

- Kunstmatige kleuren (FD & C-bases)

- Kunstmatige geurstoffen

- Parabenen, conserveermiddelen


Hoe is minerale huidverzorging geëvolueerd en verbeterd sinds het aan populariteit wint?

- De formuleerders van vandaag zijn in staat om mineralen van hogere kwaliteit te krijgen. Er is bijvoorbeeld een nieuwe generatie zinkoxide beschikbaar. Het is stabieler onder UV-licht en produceert een fijner product.

- Minerale make-up evolueert voortdurend. Mineralen worden nu gecombineerd met actieve ingrediënten en antioxidanten om hoogwaardige crème-foundations en camouflageproducten samen te stellen.

- Vooruitgang in natuurlijke kleurtechnologie betekent ook dat mineralen nu beschikbaar zijn in een grotere variëteit van meer natuurlijke tonen en in staat zijn om zich aan bijna elk huidtype aan te passen.

- Nieuwe technieken produceren een fijner product met superieure dekking, textuur en bescherming van het milieu.


Hoe kun je onderscheid maken tussen echte en misleidende minerale make-up merken?

Echte hoogwaardige minerale make-up:

- Bevat meestal zinkoxide (UV-bescherming en ontstekingsremmend ingrediënt) in de bovenste 20% van de ingrediëntenlijst.

- Bevat formuleringen die over het algemeen vrij zijn van de volgende bedenkelijke ingrediënten en additieven:

* Goedkope vulstoffen zoals talk (die sporen van lood kan bevatten)

* Mogelijke irriterende stoffen

* Parabenen

* Dimethicon bindmiddelen

* Synthetische kleuren


Waarom zijn salons en klinieken in toenemende mate op zoek naar mineraallijnen in plaats van traditionele make-up?

Huidprofessionals luisteren naar de behoeften van hun cliënten en zijn zich bewust van hoogwaardige mineralen die een logisch verlengde zijn van een goed huidverzorgingsregime. Aangezien make-up de hele dag op onze huid ligt, kan het of werken als een UV-beschermende, ademende laag, of als een verstopping en afsluiting die in feite de natuurlijke huidprocessen verstikt.


Huidprofessionals kunnen hun cliënten voorlichten en helpen bij het kiezen van hoogwaardige mineralen. Make-up wordt niet langer gezien als een cosmetisch ‘masker’, maar als een integraal onderdeel van de gezondheid van de huid. Het moet in de eerste plaats een huidverzorgingsproduct en een beschermer zijn en daarnaast een mooie finish geven.


Sommige critici zeggen dat de poederformuleringen ervoor zorgen dat de huid er droog uitziet en dat het in de lijntjes en rimpels kruipt. Is dit waar?

Niet alle minerale make-up wordt op dezelfde manier gemaakt. Veel bedrijven produceren inferieure over-the-counter-producten. Goedkope vulstoffen zoals talkpoeder, bewaarmiddelen en vulmiddelen, geven een “cakey”, droge afwerking. Veel vrouwen hebben daarom de misvatting dat losse poedermineralen drogen. Losse mineralen van goede kwaliteit moeten de huid er juist gehydrateerd en natuurlijk glanzend laten uitzien.


Waar moet ik op letten bij het aanbrengen van minerale make-up?

Losse minerale make-up dient altijd te worden aangebracht op een licht gehydrateerd gezicht. Dit zorgt voor een gelijkmatige hechting van de minerale deeltjes op de huid. Ik raad aan om mineralen toe te passen met een kabuki-kwast, de haartjes zijn hier dicht opeengepakt en schuren niet! Dep de kabuki-kwast in een kleine hoeveelheid losse mineralen en breng met stevige cirkelvormige bewegingen aan op het gezicht en de hals. Werk snel over het gezicht om een gelijkmatige dekking te garanderen. Voor natuurlijke resultaten is het ook het beste om meerdere, lichte laagjes aan te brengen in plaats van één zware laag.


" Minerale make-up is zoveel meer dan alleen een foundation... het beschermt je huid tegen UVA- en UVB-straling en zijn daarmee een goede zonbescherming. Mineralen zijn niet comedogeen, ontstekingswerend en vormen een beschermende barrière op je huid. Minerale foundation heeft een huidverzorgende werking en zijn vochtvasthoudend, waardoor je er ongelooflijk uitziet! " - Artikel geschreven door: Terri Vinson - Ontwikkelaar van Synergie Skin.


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, wij beantwoorden ze graag!

Commentaires


bottom of page