top of page

Xanthelasma

 

Wat is Xanthelasma?

Xanthelasma is een zwelling in de huid met een wit/gele verkleuring. Dit zijn lokale vet ophopingen in de huid.

Hoe ontstaat Xanthelasma?
Xanthelasma kan zonder oorzaak ontstaan. Soms kan het met de innerlijke gezondheid te maken hebben zoals een verhoogde cholesterol waarde, stofwisselingsstoornis, bij diabetes (suikerziekte) of bij mensen met aandoeningen bij de galwegen. Dit kan je het beste laten onderzoeken door een arts.

 

Hoe ziet Xanthelasma eruit?
Xanthelasma komt in verschillende grootte en vormen voor. Het kenmerkt zich door een geel/wit kleurige ophoping rondom de ogen. De huid voelt iets verdikt aan en schijnt lichter op dan de rest van de huid.

 

Hoe wordt de diagnose van Xanthelasma gesteld?
Xanthelasma is goed te herkennen in de huid. Bij twijfel wordt er altijd aangeraden om de huid eerst na te laten kijken bij de huisarts en/of dermatoloog.

Wat is de behandeling van Xanthelasma?
Bij Huidstudio Leek kan je Xanthelasma laten verwijderen d.m.v. elektrocoagulatie. Daarbij wordt de Xanthelasma aangestipt met een warme naald op de huid. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om de Xanthelasma te verwijderen.


Ondanks een geslaagde behandelprocedure kunnen de huidoneffenheden weer terugkomen.

Wat kan je zelf doen aan Xanthelasma?

Er bestaan geen maatregelen die je kunt nemen om het ontstaan of het beloop van deze huidoneffenheid te beïnvloeden. Make-up aanbrengen mag altijd.

Gaat Xanthelasma vanzelf weg?
Xanthelasma verdwijnt nooit spontaan maar blijft altijd goedaardig. Er is nog nooit een huidkanker uit ontstaan.

voor en na 1 behandeling voor xanthelasma huidstudio leek marisa dost.png

Voor en na foto na 1 Xanthelasma behandeling met een tussentijd van 6 weken

Huidconsult

Tijdens een huidconsult bespreken we de mogelijkheden om oneffenheden te behandelen. Met een huidanalyse en een grondig intakegesprek wordt er een behandelplan en productadvies op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Het consult is kosteloos indien je een behandeling boekt, deze wordt verrekend met de behandeling.

Heb je nog vragen over het behandelen van deze oneffenheden of wil je een afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

bottom of page