top of page

Chitossil® Thread Lifting

De Chitossil® Thread Lifting behandeling is een natuurlijk alternatief voor een facelift, botox en fillers. Deze huidbehandeling wordt gebruikt voor huidverjonging, anti-aging, hydratatie en om verslapping van de huid tegen te gaan.

De Chitossil® Thread Lifting behandeling legt een onderhuids netwerk aan van medical grade chitosan draadjes aan dat de aanmaak van hyaluronzuur, collageen- en elastinevezels stimuleert en voor meer opvulling in de huid zorgt. Chitossil® kan door middel van een microneedling behandeling eventueel nóg dieper in de huid worden gebracht voor een optimaal resultaat. Naast het aanpakken van rimpels, lijnen en verslapping is deze behandeling ook perfect voor het behandelen van hyperpigmentatie (pigmentvlekken), grove poriën, acne én om een verstoorde huidbarrière/gevoelige huid te helpen herstellen.

Geschikt voor het behandelen van:

- Rimpels en lijnen

- Huidverslapping

- Pigmentvlekken

- Acne (littekens)

- Littekens van andere aard b.v. na chirurgische ingrepen of brandwonden

- Verwijde poriën / grove huidstructuur

- Zonbeschadigde huid

- Verdikte hoornlaag

De Chitossil® Thread Lifting behandeling is geschikt voor ieder huidtype, ook voor de gevoelige huid.

In verband met een volle agenda worden er geen nieuwe klanten meer aangenomen.

Chitossil threadlifting draadjes behandeling thread lifting anti aging anti rimpel huidstr

 

Belangrijkste ingrediënten

Medical grade, nano Chitosan

​Chitosan wordt gewonnen uit de schalen van garnalen en krabben – een bijproduct van de voedselindustrie. Het is biologisch afbreekbaar, bio-absorbeerbaar en biocompatibel (het kan met ons lichaam samenwerken zonder schade te veroorzaken). Vanwege de sterk antibacteriële, ontstekingsremmende en wondgenezende (collageenstimulerende) eigenschappen speelt chitosan al jaren een belangrijke rol in de medische wereld. Van daaruit is het overgewaaid naar de cosmetische wereld. Niet alleen vanwege de sterk collageenstimulerende werking; chitosan heeft veel meer (wetenschappelijk bewezen) huidverbeterende eigenschappen:
- Het helpt vroegtijdige veroudering en huidziekten door aantasting van DNA door vrije radicalen te voorkomen.

- Het verhoogt de activiteit van bepaalde enzymen om oxidatieve schade te voorkomen.
- Het vormt een beschermende laag die verdamping van vocht uit de huid tegengaat. Dit zorgt voor langdurige hydratatie en helpt een gevoelige huid (als gevolg van een verstoorde beschermingslaag) herstellen en voorkomen.
- Het voorziet de huid in eiwitten die nodig zijn voor wondgenezing, versterkt nieuw weefsel en vermindert de vorming van littekenweefsel.
- Het zorgt voor afgifte van voedingsstoffen aan de diepere huidlagen. Dit zorgt o.a. voor toename van de hyaluronzuurproductie (huideigen vocht), vermindering van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en stimulatie van de fibroblasten, de cellen die hyaluronzuur, collageenvezels en elastinevezels produceren.
- Het heeft een antimicrobiële werking tegen verschillende bacteriën die huidproblemen veroorzaken.


Argireline (Acetyl Hexapeptide-8)

Ook wel de “naaldvrije botox” genoemd, omdat het de communicatie tussen de zenuwen en de mimische spieren remt voor meer ontspanning in de mimiek, zonder de spieren te verlammen. Uit een wetenschappelijk onderzoek dat in de Journal of Cosmetic Science in 2002 is gepubliceerd, is gebleken dat de rimpels bij gebruik van Argireline 10% en na 30 dagen met 30% is verminderd. Verder heeft Argireline extra voordelen:

- Het stimuleert de productie van collageen in de huid.

- Het zorgt voor een snelle wondgenezing en vernieuwing van de huid.

- Het vermindert pigmentvlekken.

- Het verbetert de werking van antioxidanten.

- Het beschermt de huid tegen het binnendringen van schadelijke bacteriën.


Melkzuur
Deze werkstof exfolieert (verwijdert overtollige huidcellen) en bevordert de celvernieuwing van de huid. Daardoor wordt de verhoorning geremd en voelt de huid gladder en zachter aan. Daardoor worden lijnen en rimpels minder zichtbaar en de vochtbalans verbeterd. Dit zuur is effectief in de aanpak van hyperpigmentatie en geeft de huid een gelijkmatige teint. Verder heeft melkzuur extra voordelen:

- Verbetert de vochtbalans.

- Herstelt de pH-waarde van de huid.

- Remt schadelijke organismen die huidproblemen veroorzaken.

- Verzacht littekens na acne/puistjes.

- Herstelt zonschade.

- Versterkt het microbioom (bacteriën, virussen gisten en schimmels) van de huid.

Voor en na foto's:

 

 

Heb je nog vragen over de Chitossil® Threadlifting behandeling? Vul dan hier het contactformulier in of bel op 06-51903873.

 

In verband met een volle agenda worden er op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aangenomen.

Ben jij vaste klant bij Huidstudio Leek? Dan kan je via deze knop online een afspraak maken:

 

bottom of page