top of page

Beauty foods voor je huid

Soms dien je de balans in je lichaam te herstellen door gezonder te eten. Wist je dat broccoli werkt tegen rimpels en doperwtjes liftend werken? Ook wortels, druiven, olijven, appels en granaatappel zitten vol antioxidanten! Welke Beautyfoods je het beste kan eten voor een mooie huid vind je in dit artikel.

Eet voldoende groente en fruit

In groente en fruit zitten enorm vol met antioxodianten die je lichaam en dus ook je huid goed beschermen tegen veroudering. Probeer hierin elke dag zo veel mogelijk te variëren. Wissel de groentes af en varieer in kleuren en bereiding. Zo kun je groentes stomen, koken en wokken. Wist je dat klein fruit het beste is om te eten? Bijvoorbeeld de bosbessen, aardbeien en frambozen. Ze zijn klein waardoor ze minder fruitsuiker bevatten en enorm veel antioxidanten. Ook bevatten deze besjes ellagine zuur, wat afbraak van het collageen tegen houd.


Gebruik veel kruiden

Kruiden zijn helend voor je lichaam en maken jouw eten goed van smaak. Daarnaast zijn kruiden rijk aan vitamines en mineralen die ook het lichaam goed beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Veel kruiden voeden en herstellen het immuunsysteem van het lichaam en de inwendige organen. Hierdoor kunnen ze beter genezen en functioneren zoals oorspronkelijk bedoeld is.


Eet gezonde vetten

Eet vette vis, olijfolie, avocado, noten en zaden. Deze vetten zijn rijk aan omega 3. Omega 3 houdt de celwand intact zodat water en voedingstoffen goed de huid kunnen bereiken. Daarnaast biedt de huid een betere weerstand tegen schadelijke stoffen en ontstekingen. Margarine is erg ongezond omdat een heel erg bewerkt product is. Hierdoor bevat het veel transvetten. Een betere keuze daarvoor is kokosvet of ongezouten roomboter. Ook koken kun je het beste doen in palmvet of kokosolie. Deze worden bij verhitting boven de 25 graden niet schadelijk. Andere oliën zoals olijfolie of zonnebloem olie oxideren die belastend zijn voor het lichaam.


Mijd zoveel mogelijk witte graanproducten bij brood, tarwe en pasta

Tarwe bevat snelle suikers die de suikerspiegel sneller laten stijgen. Dit beïnvloed de talgproductie van de huid waardoor je sneller last kan krijgen van onzuiverheden zoals comedonen (mee-eters). De betere keuzes voor tarwe zijn quinoa, spelt, haver en zilvervliesrijst. En haver werkt ook nog eens ontstekingsremmend.


Water

Water blijft het belangrijkste bestanddeel in het lichaam. Het is een transportmiddel in het lichaam. Het zorgt ervoor dat je voedingsstoffen via het bloed bij je organen en cellen komen en dat de afvalstoffen afgevoerd worden. Het nadeel voor de huid is dat veel water "verloren" gaat aan het afvoeren van afvalstoffen en het lichaam vrij snel weer verlaat. Daarom noem ik het vaak meer een spoelmiddel voor het lichaam. Wist jij dat je jouw water ook kan eten? Uit onderzoek is gebleken dat het "eten" beter is voor je huid. Het bevat meer mineralen en is zo zuiver dat je lichaam het beter kan gebruiken en je huid ook eerder aan bod komt. Eet de natte groenten zoals komkommer, wortels, radijsjes en rauwkost. Alles wat je snijdt en nat wordt behoort tot de natte groenten. Zo zorg je voor een aanvulling van het vochttekort en voor extra vitaminen en mineralen!


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Σχόλια


bottom of page