top of page

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een veelgebruikt ingrediënt in de huidverzorging. Het kan 100x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden in de huid en is een huideigen product. Daardoor werkt het niet irriterend en kan iedereen het gebruiken. In dit artikel vind je meer informatie over hyaluronzuur.

Tegen huidveroudering

Naarmate we ouder worden beschadigt de huid door bijvoorbeeld zon en oxidatie. Hierdoor verliest de huid veel vocht. Hierdoor zie je voornamelijk dat rimpels nog verder naar voren komen en de jeugdigheid uit de huid onttrekt. De huid wordt daardoor minder stevig en flexibel. Hyaluronzuur houdt de vochtgraad in onze huid vast. De huid wordt door de goede vochthuishouding gladder, zachter en voelt voller/steviger aan. Dit zijn juist de tekenen van een jeugdige huid. De barrière functie van je huid wordt verbeterd.


Huidtype

Hyaluronzuur is geschikt voor iedere huidtype. Geschikt voor een droge huid met een vochttekort én voor een vette huid met een vochttekort. Dit komt omdat de formule van hyaluronzuur enorm licht is en snel intrekt waardoor de textuur van de huid geen problemen veroorzaakt. Het is vermindert zelfs ontstekingen omdat het transport van de huid verbetert en je huid beter beschermd wordt tegen vrije radicalen. Ook kan hyaluronzuur prima gebruikt worden bij een zeer gevoelige huid. En het is geschikt voor iedere leeftijd!


Effect

De vochtbalans wordt door hyaluronzuur optimaal opgebouwd. Dit betekent dat rimpeltjes en lijntjes minder diep en zichtbaar worden. De huid wordt optimaal gehydrateerd waardoor de huid zichtbaar gladder wordt en steviger aanvoelt.


Wist je dat...

Hyaluronzuur bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij inspuitingen? Er wordt dan letterlijk hyaluronzuur in bijvoorbeeld de lippen gespoten, wat voor de lipvolume zorgt. Hyaluronzuur wordt overigens wel langzaam weer opgeruimd door de huid waardoor deze (lip)fillers tijdelijk zijn.


Hyaluronzuur van binnen

Hyaluronzuur is een stof die zich hecht aan het collageen en elastine in de huid, niet alleen in de huid maar ook in het kraakbeen. Hierdoor heeft hyaluronzuur niet alleen een versterkende werking tegen huidveroudering op de huid, maar is het ook enorm goed inzetbaar bij gewrichtsklachten zoals artrose. Daarnaast verbetert het de kwaliteit van het collageen in de huid. Dit vult zich als een spons met hyaluronzuur en duwt daardoor de huid mooi naar buiten. Daarnaast functioneert collageen in pezen, kraakbeen, bloedvaten, nagels en haren als lijm. Dit zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit. Daarnaast is hyaluronzuur ondersteunend bij wondgenezing.
Tip

Combineer hyaluronzuur met een goede SPF zonnefilter voor een extra jeugdige uitstraling.Vind jij onze huidartikelen waardevol? Dan zouden we het superleuk vinden als je deze deelt met je familie en vrienden. Via onderstaande knoppen kan je dit artikel delen!Commenti


bottom of page