top of page

Huidbacteriën: evenwicht in goed en slecht

Er is lange tijd een verband geweest tussen darmbacteriën en algehele gezondheid, waarbij het innemen van probiotica een populaire methode werd om de gezondheid te bevorderen en de darmbacteriën in balans te brengen. Maar nu laat onderzoek zien wat het belang is van bacteriën op het huidoppervlak en het effect op de algehele huidgezondheid.

Klinische gegevens ondersteunen de positieve impact van cosmeceutische prebiotische en probiotische producten. Ze helpen de huid weer sterk en stevig te maken zodat de huid zichzelf kan verdedigen en het natuurlijk evenwicht kan herstellen. Bij Synergie Skin wordt deze wetenschap vertaald tot actuele huidverzorging.


HUIDBACTERIËN UITGELEGD

Op elke vierkante centimeter van de huid leven een miljard bacteriën. Er is een enorme diversiteit aan verschillende soorten bacteriën, die zowel schadelijk als gezond en geneeskrachtig zijn. Vroeger werd aanbevolen om alle zogenaamde ‘slechte’ bacteriën op de huid te vernietigen. Wetenschappers beseffen nu echter dat de huid een aantal van deze slechteriken nodig heeft om ons immuunsysteem goed en efficiënt te laten werken.


De kunst is om diversiteit te behouden en de balans te vinden met goede bacteriën die de slechte domineren. Externe factoren zoals antibiotica, vervuiling, verkeerde/ongezonde voeding, antibacteriële gels, agressieve conserveringsmiddelen en overmatige hygiëne kunnen deze belangrijke balans verstoren. Wanneer de slechte bacteriën het overnemen, wordt de beschermende barrière van de huid aangetast. Met als gevolg een groot aantal huidaandoeningen zoals overmatige droogheid, voortijdige lijntjes, gevoeligheid, rosacea, acne, eczeem, psoriasis en allergie.


DE OPLOSSING IN HUIDVERZORGING

Nieuw onderzoek levert veelbelovende resultaten op voor de behandeling van alle huidproblemen door topische toediening van prebiotica en probiotica om ervoor te zorgen dat het huidmicrobioom in balans is.


Ideale huidverzorgingsformules bevatten daarom een combinatie van probiotica met prebiotica.


- Probiotica stimuleren de immuniteit van de huid en beschermen tegen irritatie en stress. Een in-vivo-onderzoek met 20 vrijwilligers waarvan de huid behandeld werd met probiotische lysaten, toonde een vermindering van jeuk, irritatie, vochtverlies en barrière verstoring.

- Prebiotica is het ‘voedsel’ voor de goede bacteriën die op uw huid leven. Het is een voedingsbron voor de goede bacteriën, terwijl het de groei van de schadelijke bacteriën remt.


Voor een goede uitleg, gebruik ik graag de metafoor van de tuin: probiotische bacteriën zijn de zaden die groeien en bloeien op de huid en prebiotica is de meststof die het voedsel levert om de tuin te laten groeien terwijl het onkruid wordt geremd.


DE GEZONDHEID VAN JE HERSENEN

Onderzoek toont nu aan dat onze huid hormonen en peptiden produceert en metaboliseert die andere elementen van het menselijk lichaam beïnvloeden. Een studie uit 2017 laat zien dat ons lichaam, onze hersenfuncties en emoties, feitelijk beïnvloed kunnen worden door de gezondheid van de huid. Net als de darmflora is de impact van bacteriën op de huid veel groter dan alleen de buitenkant. Dus laten we die kleine wezentjes op ons gezicht gezond en in balans houden!


Studies tonen duidelijk aan dat prebiotische voeding in huidverzorging in combinatie met probiotische lysaten meetbare huidvoordelen bieden. Het behouden van een uitgebalanceerd huidmicrobioom is cruciaal voor de gezondheid van je huid en het is duidelijk dat elk huidtype baat heeft bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de barrièrefunctie. Prebiotische / probiotische combinatieproducten moeten daarom een essentiële toevoeging zijn voor alle huidregimes.


Ontdek DERMIOTIC van Synergie Skin – Terri Vinson’s formulering van dit belangrijke prebiotica / probiotica complex.


Weet je niet zeker welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype? Boek een HUIDSCAN en je krijgt een uitgebreid huid- en product advies.


Skin confidence starts here!


Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen, ik beantwoord ze graag!

Comments


bottom of page