top of page

Water

Het meest gebruikte ingrediënt ter wereld is water, ook in de cosmeticawereld. We kunnen niet zonder water leven, ook de huid kan niet zonder. In dit artikel vertel ik je meer over dit belangrijke element en wat het doet voor de huid.

Wat doet water met de huid van binnenuit?

Water heeft oneindig veel functies in het lichaam. Het zorgt voor opwarming/afkoeling, transport van voedingsstoffen en afvalstoffen, het geleidt prikkels en zorgt voor een optimale werking van de organen. Wat doet water met de huid van buitenaf?

Water zorgt voor het afkoelen van het lichaam door middel van zweten en het reinigen van de huid. De pH-waarde van water is neutraal (pH 7), deze waarde ligt hoger dan die van de huid (pH 4,5 - 5,5) en is daarmee basischer (minder zuur). Daarom is het belangrijk dat we de pH-waarde van de huid bij het douchen en reinigen van de huid zo min mogelijk uit balans brengen door milde (liefst lichtzure) producten te gebruiken. Wat kan je doen om de huid optimaal te hydrateren?

Je kan de huid op 2 manieren hydrateren: van binnenuit en van buitenaf. Beide zijn belangrijk voor een goede vochtbalans in de huid. En hoe beter de vochtbalans, hoe gezonder de huid. De huid van binnenuit hydrateren

Je kan de huid van binnenuit hydrateren, je raadt het al, door water te drinken. Kies voor mineraalwater, zodat de lichaamscellen het water optimaal op kunnen nemen en vast kunnen houden. Mineralen zijn essentieel voor het lichaam en worden in meer dan 160 processen in het lichaam gebruikt.

Mineraalwater recept

Meng 1/2 theelepel Himalaya zeezout (roze kleur, te koop bij supermarkt) met 2 liter kraanwater. Indien je misselijk wordt, dien je de dosering te verdubbelen naar 1 theelepel op 2 liter water. Drink op de nuchtere maag minimaal een half uur voor de maaltijd een 1/2 - 1 liter water om het lichaam en de huid te ontgiften.


Zorg ervoor dat je niet drinkt tijdens het eten. Dit verdunt het maagsap en werkt de spijsvertering tegen. Minimaal 30 minuten voor het eten drinken en 30 minuten na het eten. De huid van buitenaf hydrateren Om de vochtbalans van de huid van buitenaf te herstellen kan je het beste voor hyaluronzuur (huideigen vochtstof) en vitamine B3 kiezen. Deze werkstoffen zorgen voor een goede vochtbinding in de huid en geven de huid extra bescherming tegen uitdroging en vochtverlies. Producten met hyaluronzuur en vitamine B3 vind je door op onderstaande knop te klikken.
Tips tegen vochtverlies in de huid

- Drink 1,5 - 2 liter mineraalwater per dag.

- Drink maximaal 3 koppen koffie en zwarte/groene thee per dag (i.v.m. cafeïne).

- Drink alcohol met mate. - Eet extra groente voor het hydrateren van de huid van binnenuit.

- Gebruik een milde lichtzure cleanser/reiniging die bij jouw huidtype en huidconditie past.

- Gebruik een serum en/of hydraterende moisturiser met de juiste olieverhouding die bij jouw huidtype en huidconditie past.

- Reinig de huid met lauw water, dit ontvet en prikkelt de huid minimaal.

- Douche kort en gebruik niet te warm water, hoe warmer hoe sterker water ontvet en vocht onttrekt uit de huid.

- Dep de huid droog na het douchen/reinigen van de huid met een zachte microvezel handdoek.

- Gebruik een satijnen kussensloop tegen huidbeschadigingen en het verlies van essentiële vetten door middel van wrijving tijdens het slapen.

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kan je ze hieronder bij opmerkingen plaatsen. Ik beantwoord ze graag!


Comentarios


bottom of page